TranceAddict Forums (www.tranceaddict.com/forums)
- Europe - Israel
-- תם עידן - אני פורש מהמוזיקה האלקטרונית המדיות שאנו מכירים אותה
Pages (5): [1] 2 3 4 5 »
תם עידן - אני פורש מהמוזיקה האלקטרונית המדיות שאנו מכירים אותה
כן חברים
זה דבר שנמצא לי בראש כבר מספר חודשים וקניית הציוד הקרובה מאוד רק תחיש את התהליך הזה...
באופן עקרוני החלטתי לפרוש תהמדיה של הורדה חינמית של קבצי אמ פי 3
אני מתכוון להתחיל עם זה כבר מהיום
ומקווה לעמוד בזה
מן הסתם אני יתחיל לכרוע תחת הנטל הכלכלי שהשקעה של יותר מ-1000 שקל בחודש בתקליטים תגרום לי
אבל אני שלם עם זה שזה הדבר הכי נכון לעשות
אני לא מצפה לזרם של אנשים שיסכימו איתי כעת
אני אפילו מבין שהטרד הזה יתפתח לדיון מאוד מעניין שאולי לא יהיו לי תומכים בו
אני לא מנסה לגרום לאף אחד להבין מה הדרך הנכונה ומה לא
ההחלטה שלי היא שלי בלבד והיא נובעת מרחשי הלב המצפוניים שמהדהדים בי כבר מספר חודשים
יכול להיות שבסוף תהליך ארוך אני ימצא את עצמי בעוד 3-4 שנים שיוצר מבטיח ודי גי מצליח
ואולי בסוף התהליך אתם תזרקו לי כמה שקלים בכובע במרכז תל אביב
כך או כך זאת החלטתי ואני שלם איתה
Re: תם עידן - אני פורש מהמוזיקה האלקטרונית המדיות שאנו מכירים אותה
| quote: |
| Originally posted by Glenn-Holmes כן חברים זה דבר שנמצא לי בראש כבר מספר חודשים וקניית הציוד הקרובה מאוד רק תחיש את התהליך הזה... באופן עקרוני החלטתי לפרוש תהמדיה של הורדה חינמית של קבצי אמ פי 3 אני מתכוון להתחיל עם זה כבר מהיום ומקווה לעמוד בזה מן הסתם אני יתחיל לכרוע תחת הנטל הכלכלי שהשקעה של יותר מ-1000 שקל בחודש בתקליטים תגרום לי אבל אני שלם עם זה שזה הדבר הכי נכון לעשות אני לא מצפה לזרם של אנשים שיסכימו איתי כעת אני אפילו מבין שהטרד הזה יתפתח לדיון מאוד מעניין שאולי לא יהיו לי תומכים בו אני לא מנסה לגרום לאף אחד להבין מה הדרך הנכונה ומה לא ההחלטה שלי היא שלי בלבד והיא נובעת מרחשי הלב המצפוניים שמהדהדים בי כבר מספר חודשים יכול להיות שבסוף תהליך ארוך אני ימצא את עצמי בעוד 3-4 שנים שיוצר מבטיח ודי גי מצליח ואולי בסוף התהליך אתם תזרקו לי כמה שקלים בכובע במרכז תל אביב כך או כך זאת החלטתי ואני שלם איתה |
הלוואי עליי...
Re: תם עידן - אני פורש מהמוזיקה האלקטרונית המדיות שאנו מכירים אותה
| Originally posted by Glenn-Holmes כן חברים זה דבר שנמצא לי בראש כבר מספר חודשים וקניית הציוד הקרובה מאוד רק תחיש את התהליך הזה... באופן עקרוני החלטתי לפרוש תהמדיה של הורדה חינמית של קבצי אמ פי 3 אני מתכוון להתחיל עם זה כבר מהיום ומקווה לעמוד בזה מן הסתם אני יתחיל לכרוע תחת הנטל הכלכלי שהשקעה של יותר מ-1000 שקל בחודש בתקליטים תגרום לי אבל אני שלם עם זה שזה הדבר הכי נכון לעשות אני לא מצפה לזרם של אנשים שיסכימו איתי כעת אני אפילו מבין שהטרד הזה יתפתח לדיון מאוד מעניין שאולי לא יהיו לי תומכים בו אני לא מנסה לגרום לאף אחד להבין מה הדרך הנכונה ומה לא ההחלטה שלי היא שלי בלבד והיא נובעת מרחשי הלב המצפוניים שמהדהדים בי כבר מספר חודשים יכול להיות שבסוף תהליך ארוך אני ימצא את עצמי בעוד 3-4 שנים שיוצר מבטיח ודי גי מצליח ואולי בסוף התהליך אתם תזרקו לי כמה שקלים בכובע במרכז תל אביב כך או כך זאת החלטתי ואני שלם איתה |
ידידי, בשמחה הייתי מצטרף אליך אך שתי בעיות עומדות על הפרק.
האחת שיותר קשה להשיג את הקטעים על תקליטים מאשר פשוט לפתוח את דיסי.
הבעיה השנייה והחמורה יותר היא כמו שאמרת, תזרים המזומנים.
האחל לך בהצלחה ואולי יום אחד אוכל להרשות לעצמי להצטרף אליך!!! 
יופי אילן אני שמח ואתה מקבל ותקבל את כל העזרה שתצטרך ממני!!
כמו שאמרתי חלק מלהיות "תקליטן" זה גם לקנות תמוסיקה ולחפש אותה בכל חנות ומקום אפשרי
ולא כל שרת אפשרי
סחטיין
אוופס, טעות....
שיהיה בהצלחה

כל הכבוד עלה והצלח ! 
ריספקט על זה..
אבל אתה יודע, אתה תמיד יכול להוריד..אם אתה אוהב - לקנות
אם לא - למחוק
לא ככה ?
כי אני די בטוח שאת התקליטים שקנית כבר, או את התקליטים הקרבים, אתה קונה בגלל שכבר שמעת אותם, במועדון לייב, בסט, או כאמ פי שהורדת...
אוקיי אילן, חלק רושמים לך ריספקט ועד כמה שהם היו רוצים לעשות את זה אם הם היו יכולים פיננסית.. אבל אני אישית חושב שזאת טעות
תראה, היום הרבה דיי ג'יים (רובם אפשר להגיד) דווקא הולכים בכיוון השני, של תמיכה בפורמט האמ פי 3.
עכשיו שלא תבין אותי לא נכון אני לא אומר שאומנים תומכים בקבוצות שחרור שמשחררות את התקליטים שלהם, אבל בפורמט הספציפי של האמ פי 3 הם כן תומכים...
תראה, למשל היום חברות תקליטים.. אנשים כבר לא ממש שולחים להם דמואים עם דיסקים, הם מדברים עם האנשים במסנג'ר או באיי סיי קיו ושלוחים להם דמואים באמ פי 3.. ובזה נגמר הסיפור, ותאמין לי שזה עובד.
עוד דוגמא, תסתכל על
Sasha
מגדולי תקליטני ההאוס בעולם, החליט לנטוש גם את התקליטים וגם את הדיסקים כאחד ולעבור לתוכנה ששחכתי איך קוראים לה... אבל זה לא העיקר פה..
זה רק מראה לך שזמנים משתנים, ולנסות לשמר את העבר זה נחמד, אבל אני חושב שבאיזכשהו מקום צריך גם להיות שימוש בטכנולוגיה החדשה, כי לפי דעתי זה בזבוז אם לא.
תשמע, אני מצדיע לך על זה שאתה רוצה לתמוך באומנים ולהשתמש בתקליטים, וגם אני אישית הייתי קונה תקליטים אם היה לי את הכסף ואת השימוש המתאים להם (אין לי פטיפונים) אבל אני חושב שאתה מפספס עולם ומלואו
נגיד ככה.. אתה רוצה לקנות תקליט אבל אתה לא בטוח עד כמה הוא טוב, אתה מוריד את האמ פי 3, שומע כמה פעמים, ואז מחליט!.. תאמין לי שלהסתמך על קליפים קצרים של דקה וחצי שהאתרי תקליטים שמים לך זה לא תענוג רב וגם לא נותן לך הזדמנות לשמוע את השיר כולו ובאורך מלא
אז מה שאני אומר זה... אל תפסיק להוריד אמ פי 3
תמשיך... ואת מה שאתה אוהב, תקנה!.. ואם זה עד כדי כך יושב לך על המצפון שיש לך אמ פי 3 על המחשב... אז תשמע ותמחק
.. 
אבל אל תבזבז את המדיה.. אל תנסה לשחות נגד הזרם.. תשתמש באמ פי 3 לטובתך ותנצל אותו בדרכים הכי טובות
Just My 2 Cents.. 
שיהיה בהצלחה אילן!
יובל אין לי בעיה עם אמ פי...
אני בעד גם המדיה כמו שכן של יוצרי מתחילים ששמים קטעים שלהם פה כדי לקבל פידבקים
אנשים כאלה אם בבוא היום אני יתקלט כל משאני צריך זה לדבר איתם ולבקש אישור לנגן את זה
הכל לגיטימי
אבל בכללי אני כבר לא חושב שאני יתקרב לאמ פי חינמי של אמנים שלא נותנים תאישור שלהם לשחרור הקטע ברשת
בכלל השחרור ברשת זה הדבר שאני מתרחק ממנו החל מעכשיו ולא שאר הצורות הלגיטימיות של חדירת האמ פי לתעשייה
זה עדיין טרי אצלי הכל
אבל אני עומד מאחורי ההחלטה שלי
הדבר היחיד שאני כן מתכוון בנוסף לאנשים ששמים לינקים לקטעים שהם עשו שיהיה לי על המחשב והוא אמ פי זה סטים של יוצרים
אבל גם זה כנראה יהיה כאלה שהקלטתי באופן אישי ול שהורדתי ממישהו באיזה תוכנת הורדה ...
ויהיה לשימושי כדי להאזין יותר מפעם לסטים מסוימים
טוב אני לא יודע מה המצב שבבנק אצלך
אבל רק הזמן יגיד את שלו
כי ברגע שלא יהיה לך כסף
ולא יהיה לך שום חומר חדש
אז נראה אם לא תפתח DC

אבל סחטיין על ההשקעה
אם הבנתי נכון, אז אתה בכלל מפסיק להוריד
mp3?
זה טעות לדעתי. אתה תפסיק להיות מעודכן כמו שצריך. נכון אתה תכיר את כל הטראקים שארמין או מרקוס ינגנו בתוכניות שלהם, אבל מעבר לזה תאבד הרבה מאוד.
הפתרון הכי טוב והכי נכון לדעתי זה:
להוריד ולשמוע בבית מה שאתה רוצה.
מה שבאמת אהבת - תקנה.
אם אתה הולך לתקלט באיזה מקום, אז לתקלט רק עם מה שקנית.
הרי היתרון הכי גדול של
mp3
שזה בא לטובת הצרכן,
לפני שאתה קונה איזה אלבום או דיסק עם עטיפה יפה
אתה קודם יכול להקשיב לשיר במלואו.
| Originally posted by Flotser אם הבנתי נכון, אז אתה בכלל מפסיק להוריד mp3? זה טעות לדעתי. אתה תפסיק להיות מעודכן כמו שצריך. נכון אתה תכיר את כל הטראקים שארמין או מרקוס ינגנו בתוכניות שלהם, אבל מעבר לזה תאבד הרבה מאוד. הפתרון הכי טוב והכי נכון לדעתי זה: להוריד ולשמוע בבית מה שאתה רוצה. מה שבאמת אהבת - תקנה. אם אתה הולך לתקלט באיזה מקום, אז לתקלט רק עם מה שקנית. הרי היתרון הכי גדול של mp3 שזה בא לטובת הצרכן, לפני שאתה קונה איזה אלבום או דיסק עם עטיפה יפה אתה קודם יכול להקשיב לשיר במלואו. |
אני מצדיע לך אילן
גם אני מתישהו כשיהיו לי פטיפונים יתחיל איזה אוסף..
אני מציע לך להמשיך להוריד אמ פי שלוש בשביל להישאר מעודכן... ולשמוע לפני שאתה הולך לקנות.. אין בזה שום דבר רע
לשמוע אתזה כמה פעמים על המחשב לא אמור לעשות לך מצפון..
כשאתה מחליט שאתה אוהב את הקטע תזמין את התקליט ותמחק את הקטע
במוסיקה מסחרית יותר אתה יכול לשמוע את המוסיקה ברדיו\טלויזיה וכו.. אבל בטראנס זה יותר קשה לדעת מה חדש ..
חוץ מזה אתה עושה אחלה דבר האומנים באמת צריכים תמיכה
לפי דעתי כולם צריכים לעשות אתזה מתישהו..
ובלי קשר לזה אני חושב שאומנים צריכים להוציא אלבומים ואוספים יותר מסינגלים בשביל האנשים שלא דיג'יים ורוצים לשמוע..
ואז לא יהיה לאף אחד תרוץ ! 
| Originally posted by sabi10 ידידי, בשמחה הייתי מצטרף אליך אך שתי בעיות עומדות על הפרק. האחת שיותר קשה להשיג את הקטעים על תקליטים מאשר פשוט לפתוח את דיסי. הבעיה השנייה והחמורה יותר היא כמו שאמרת, תזרים המזומנים. |
רק בהצלחה.. אני גם נוהג לקנות תקליטי ול... כמו כולם אבל זה לא מה שיעשה אותך יוצר כי כולם עושים את אותה עבירה אבל החלטה שלך ובהצלחה...!!!
יגאל מה עובר עלייך באמא
מזה החרטות האלה
מי ישמע מישהו מהיוצרים מרגיש אם אתה תקנה תתקליט שלו או לא
ומה קשור שזה יקדם אותך ?!
רק הכישרון שך יעזור בזה
גם אם תגנוב ציוד ותשתמש רק באמפי3 אתה יכול להגיע להצלחה בעולם אם יש לך כישרון
אבל אם אין לך את זה לא יעזור לך כמה תהיה חוקי
| Originally posted by Shahar יגאל מה עובר עלייך באמא מזה החרטות האלה מי ישמע מישהו מהיוצרים מרגיש אם אתה תקנה תתקליט שלו או לא ומה קשור שזה יקדם אותך ?! רק הכישרון שך יעזור בזה גם אם תגנוב ציוד ותשתמש רק באמפי3 אתה יכול להגיע להצלחה בעולם אם יש לך כישרון אבל אם אין לך את זה לא יעזור לך כמה תהיה חוקי |
| Originally posted by Flotser אם הבנתי נכון, אז אתה בכלל מפסיק להוריד mp3? זה טעות לדעתי. אתה תפסיק להיות מעודכן כמו שצריך. נכון אתה תכיר את כל הטראקים שארמין או מרקוס ינגנו בתוכניות שלהם, אבל מעבר לזה תאבד הרבה מאוד. הפתרון הכי טוב והכי נכון לדעתי זה: להוריד ולשמוע בבית מה שאתה רוצה. מה שבאמת אהבת - תקנה. אם אתה הולך לתקלט באיזה מקום, אז לתקלט רק עם מה שקנית. הרי היתרון הכי גדול של mp3 שזה בא לטובת הצרכן, לפני שאתה קונה איזה אלבום או דיסק עם עטיפה יפה אתה קודם יכול להקשיב לשיר במלואו. |
אני מסכים עם רוב חברי הפורום הכי כדאי בשבילך זה להוריד שירים ומה שאתה אוהב לקנות..
ככה גם תוכל להמשיך להיות מעודכן וגם לא לטעות בקנייה שלא תהנה ממנה...
בכל מקרה אחי..שיהיה המון בהצלחה...
יש פה כמה שמחזיקים לך אצבעות..
דבר ראשון מזל טוב על תחילתו של התהליך של רכישת ציוד התקלוט, אשר התחלת בו.
דבר שני כפי שכבר נאמר, מאוד יכול להיות שלאחר שכפי שאמרת תפסיק להוריד
MP 3
כך למעשה תשאר פחות מעודכן בטראקים שרצים חזק בארצות הברית ובאירופה, וכך למעשה תשאר מאחור.
אך מצד שני, קנייה ועשייה של מוזיקה חוקית יכולה גם להמריץ אותך להתחיל וליצור חומר מקורי משלך, חומר שאיתו תתחיל לגבש לעצמך דרך מסויימת, וסגנון מסויים של נגינה שהוא יהיה הסגנון שבו תדבוק.
בכל מקרה, ובכל החלטה שתחליט ליישם,
.שיהיה בהצלחה
קודם כל אילן כמו שאמרתי לך כבר קבל הצדעה !!
עכשיו כולכם דואגים שחס וחלילה לא תהיו מעודכנים אבל מה שאתם לא שמים לב שכל קטע שאתם מורידים אתם שומעים אותו גג חמש פעמיים וזהו הלאה לקטע הבא !!
אני חותם לכם מנסיון אישי שאם תתחילחו לקנות את הקטעים האלו עם זה הורדה חוקית או תקליט או כל דבר חוקי אחר אתם לא רק שתשמעו את הקטע 20 פעם גם בעוד שנה אלא אתם תתגאו להחזיק את התקליטן ותהיה לכם הרגשה עצמית מעולה .
ועם אתם תקליטנים אז עוד יותר תתגאו לפתוח את הקייס שלכם ולהראות כמה אתם "מעודכנים" גם בלי הורדות בלתי חוקיות !!
מה לעשות אף אחד לא קבע שלהיות תקליטן צריך רק ציוד מתאים ושרת מהיר !!
אז כאשר חלק מהתקליטנים שלנו גם יתחילו לקנות את החומרים שלהם אז יהיה אפשר להתחיל לחייך!!
לדעתי עם אילן ישאר וידבוק בקטע של להאזין לסטים ולתוכניות נחשבות אז אין סיבה שהוא לא ישאר "מעודכן" הוא ישאר מעודכן לא פחות ממכם !!
כי מה שמושמע בסטים אלו כל הקטעים הכי טובים והכי נחשבים שטובי התקליטנים מנגנים!
רק בארץ זה קורה שמישהו רוצה להפסיק להוריד דברים ולהרגיש טוב עם עצמו ואנשים משכנעים אותו שלא יעשה את זה
תבינו שעם היו עוד 1000 כמו אילן הייתם רואים בארצנו הקטנה אוספים מהמובילים בעולם ועוד ועוד חנויות תקליטים ויכולנו להרגיש פה חו"ל קטן
אבל המצב שונה בארץ מאשר חו"ל רק פה ואני חותם לכם על זה וזה אחרי בדיקה אנשים יותר חיים מהורדות בלי חוקיות
ובגלל זה יותר חנויות תקליטים נסגרות לייבלים כמו פונוקול
NMC
כבר מוציאות פחות ופחות אוספים מבעבר ויותר מתחילות לדרוך על חומר ישראלי ושירים ישראלים
מה לעשות זה פוגע בתעשייה חזק ביותר
וזה שאנשים עוד משכנעים את אילן להמשיך להוריד זה יותר מצחיק
לדעתי אילן בכיוון הנכון
הרי הוא רוצה להתחיל לנגן ואני מצדיע לו על הצעדים הדרסטיים שהוא עושה
הרי רוב התקליטנים בארץ מנגנים MP3
ולדעתי הם לא תקליטנים כי חלק ניכר מהמילה תקליטן זה לקנות את המוסיקה שלך ,לדעת איפה לחפש , ליצור קשרים עם המוכר ככה שמתי שיגיע משלוח הוא ישמור לך על החומר הכי טוב שיש ואתה תקנה אותו ,
לדעת להאזין לקטע ולזהות להיט ,
לחפש לחפור מחנות לחנות להכיר את כל המקומות הטובים כדי לקנות תקליטים או לסירוגין דיסקים ,
מה לעשות ככה עושים בחו"ל גדולי תהקליטנים והקטנים כאחד!!
אני יכול לתת לכם דוגמאות מפה ועד הודעה חדשה אבל אין טעם תבינו לבד שרק בארץ אנשים מנגנים מפי3 וקוראים לעצמם "תקליטן" ושלא תבינו אותי לא נכון זכותכם לעשות מה בא לכם לא מטיף לאף אחד
אבל שבא אחד כמו אילן וסוף סוף מבין את הדרך הנכונה קצת מציק לראות כמה אנשים אומרים לו להמשיך להוריד !!
שוב אני לא רב עם אף אחד אם בא לכם על ויכוח בריא לנשמה חח אז יאאלה תגיבו בחוכמה ושכנעו אותי עם אני טועה (לא תצליחו) אבל נסו
בכל מקרה שוב הלוואי והיו פה עוד 1000 כמו אילן כי אז יכולנו לחזור לימי 98 שאז אנשים קנו יותר אוספים ויותר סינגלים וגם תקליטים
כיום אין אפילו סינגל אחד לקנות ואפילו טאוררקורדס יותר יבש ממדבר סהרה
זה מה שקורה מכל ההורדות הלא חוקיות
טוב סאלמתק לבינתיים
| Originally posted by Glenn-Holmes לא רוצה שטיפת מוזיקה לא חוקית תיגע בציוד היקר שאני קונה זה עיקרון שאני דובק בו כי אמנם אני לא מרוויח הרבה כסף בעבודה שלי אבל זה מספיק לי כדי לךתכנן את החיים שלי ללא אמ פי וכן אני יכול להיות הכי כשרוני בעולם ולנגן אמ פי ואיך אנחנו ברוב צביעותינו נסתכ על די גיי בולט שמתקלט אמ פי? אני יודע איך זה ייראה ואני יודע איך אני יסתכל על עצמי במקום להגיד לעצמי "עוד חודש אני יפסיק כשאני יהיה מקצועי אני יפסיק" וימשיך בכל מיני משפטים כאלה אני פשוט מפסיק כאן ועכשיו ומנקה את עצמי ממשיכול להרוס תדמית של די גיי במידה ואני אי פעם יגיע למשהו ואני לא ייכנס כבר לצד המוסרי של העניין... אני מבין שקשה יהיה לקבל או להבין את זה בארץ שאמ פי זה צורת תרבות בה |
| Originally posted by Star שכל קטע שאתם מורידים אתם שומעים אותו גג חמש פעמיים וזהו הלאה לקטע הבא !! אני חותם לכם מנסיון אישי שאם תתחילחו לקנות את הקטעים האלו עם זה הורדה חוקית או תקליט או כל דבר חוקי אחר אתם לא רק שתשמעו את הקטע 20 פעם גם בעוד שנה אלא אתם תתגאו להחזיק את התקליטן ותהיה לכם הרגשה עצמית מעולה . ועם אתם תקליטנים אז עוד יותר תתגאו לפתוח את הקייס שלכם ולהראות כמה אתם "מעודכנים" גם בלי הורדות בלתי חוקיות !! מה לעשות אף אחד לא קבע שלהיות תקליטן צריך רק ציוד מתאים ושרת מהיר !! אז כאשר חלק מהתקליטנים שלנו גם יתחילו לקנות את החומרים שלהם אז יהיה אפשר להתחיל לחייך!! לדעתי עם אילן ישאר וידבוק בקטע של להאזין לסטים ולתוכניות נחשבות אז אין סיבה שהוא לא ישאר "מעודכן" הוא ישאר מעודכן לא פחות ממכם !! כי מה שמושמע בסטים אלו כל הקטעים הכי טובים והכי נחשבים שטובי התקליטנים מנגנים! רק בארץ זה קורה שמישהו רוצה להפסיק להוריד דברים ולהרגיש טוב עם עצמו ואנשים משכנעים אותו שלא יעשה את זה תבינו שעם היו עוד 1000 כמו אילן הייתם רואים בארצנו הקטנה אוספים מהמובילים בעולם ועוד ועוד חנויות תקליטים ויכולנו להרגיש פה חו"ל קטן אבל המצב שונה בארץ מאשר חו"ל רק פה ואני חותם לכם על זה וזה אחרי בדיקה אנשים יותר חיים מהורדות בלי חוקיות ובגלל זה יותר חנויות תקליטים נסגרות לייבלים כמו פונוקול NMC כבר מוציאות פחות ופחות אוספים מבעבר ויותר מתחילות לדרוך על חומר ישראלי ושירים ישראלים מה לעשות זה פוגע בתעשייה חזק ביותר וזה שאנשים עוד משכנעים את אילן להמשיך להוריד זה יותר מצחיק לדעתי אילן בכיוון הנכון הרי הוא רוצה להתחיל לנגן ואני מצדיע לו על הצעדים הדרסטיים שהוא עושה הרי רוב התקליטנים בארץ מנגנים MP3 ולדעתי הם לא תקליטנים כי חלק ניכר מהמילה תקליטן זה לקנות את המוסיקה שלך ,לדעת איפה לחפש , ליצור קשרים עם המוכר ככה שמתי שיגיע משלוח הוא ישמור לך על החומר הכי טוב שיש ואתה תקנה אותו , לדעת להאזין לקטע ולזהות להיט , לחפש לחפור מחנות לחנות להכיר את כל המקומות הטובים כדי לקנות תקליטים או לסירוגין דיסקים , מה לעשות ככה עושים בחו"ל גדולי תהקליטנים והקטנים כאחד!! אני יכול לתת לכם דוגמאות מפה ועד הודעה חדשה אבל אין טעם תבינו לבד שרק בארץ אנשים מנגנים מפי3 וקוראים לעצמם "תקליטן" ושלא תבינו אותי לא נכון זכותכם לעשות מה בא לכם לא מטיף לאף אחד אבל שבא אחד כמו אילן וסוף סוף מבין את הדרך הנכונה קצת מציק לראות כמה אנשים אומרים לו להמשיך להוריד !! שוב אני לא רב עם אף אחד אם בא לכם על ויכוח בריא לנשמה חח אז יאאלה תגיבו בחוכמה ושכנעו אותי עם אני טועה (לא תצליחו) אבל נסו בכל מקרה שוב הלוואי והיו פה עוד 1000 כמו אילן כי אז יכולנו לחזור לימי 98 שאז אנשים קנו יותר אוספים ויותר סינגלים וגם תקליטים כיום אין אפילו סינגל אחד לקנות ואפילו טאוררקורדס יותר יבש ממדבר סהרה זה מה שקורה מכל ההורדות הלא חוקיות טוב סאלמתק לבינתיים |
שחר לא רוצה להגיד לך שאתה מדבר שטויות בטונות כמו שאתה אומר לאחרים כי זה נשמע פלצני
אבל אתה אכן מדבר ככה
תבין שהמילה תקליטן לא אומרת רק לקחת ציוד ולדעת למקסס מה לעשות זה כולל גם לקרוע תתחת בנסיון למצוא להיטים ולקנות אותם וללכת לחפש אחר חנויות שמוכרות מוסיקה
ולדעת לחפש בכל המדפים עד שתמצא
רק בארץ אנשים חושבים שהם יתחילו להוריד ואז הם יהיו תקליטנים
תבין ובוא אני יתן לך דוגמא קטנה
פרי אוניל היה קונה את התקליטים שלו מהכסף שהוא היה מרויח מאיזה עבודה
ורק פה בארץ זה קודם נוריד אחרי זה נקנה ציוד וסבבה אני תקליטן!!
ואל תתווכח עם עובדות כמו
NMC
ופונוקול כי יש אנשים שחוץ מלהוריד דברים גם מכירים קצת מבפנים את התעשייה
כי שאני אומר לך שהם משקיעות פחות באוספים של טרנס ודאנס אני יודע למה כי עלות של דיסק שאמור גם להיות משווק בחו"ל היא פי חמישה על דיסק של אומן ישראלי שישווק רק בארץ
ואני יכול להעיד לך שבשנת 98 יכולתי למצוא דיסקים ותקליטים בהפקה ישראלית וגם מחוץ לארץ
יכולת ללכת אפילו לניסים מלך הדיסקים בהדר ולמצוא שם דברים מחו"ל
וזאת רק דוגמא אחת פשוטה לכמה קל היה לקנות דברים איכותיים מחו"ל
והכול היה חוקי ואני מתכוון שלקנות דיסקים לא היה בושה ואנשים היו גאים בזה
היום שאנשים כמו אילן וכמוני אומרים שזה מגעיל אנשים כמוך מסתכלים עלינו כאל יצורים פרייארים
וכן שום תקליטן בעולם לא תמצא לו בקייס מפי3 וזה בדוק!!
רוצה עוד דוגמא לגועל נפש שבארץ?
אז קבל
שארמין היה בארץ והוא היה ברדיו ביו99
בא אליו בחור עם דיסק ממוקסס וטרקליסט , עד פה הכול בסדר אבל שארמין ראה את הטרקליסט הוא קיבל חום כי כולו "אנריליס" ואני לא מתכוון ללא משוחרר ברשת אלא על גבי תקליט !!
אז שארמין שאל אותו מאיפה החומרים האלו האידיוט בלי בושה אמר לו שזה מהרשת
ארמין זרק את הדיסק לפח בפרצוף של הבחור !!
זה מראה לך מה חושבים הגדולים על כל עניין אמפי3!!!
אתה יכול להיות תקליטן כאשר תדע גם למצוא את החומר ולקנות אותו
אל תתווכח איתי שאם אמפי3 אתה יכול להצליח כי זה שטויות
חלק מאוד גדול מהשם תקליטן זה גם למצוא את החומרים שלך ולקנות אותו
וכן...שאתה תקנה את התקליט אתה תשמע אותו גם בעוד שנה והאיכות לא תשתנה (מה שקורה באמפי3)
ומה אתה משלם בעדו אתה מעריך אותו יותר !!!!!!
מה גם שכאשר תקבל הודעה מהדואר שהחבילה שלך הגיע אתה תתמלא חיוך וסבבה ותרוץ לתיבת דואר שלך להוציא את זה
ותאמין לי זה לא שאלה של קמצן זאת שאלה של הערכה אתה אכן תשמע את התקליט גם בעוד שנה !!
ועם אתה "תקליטן" אתה תנגן אותו עד שהוא ישחק ולא יעבוד יותר!!!
ועוד משהו מי שמנגן אמפי3 יש הבדלי איכויות בין קובץ לקובץ
אני לא יודע מי שם לב לזה מהקהל אבל בתור תקליטן זה משהו שאתה אמור לחשוש לגביו
עם תקליט או דיסק מקורי אין לך את החשש הזה ואתה יכול להיות רגוע
אולי זה נראה לך כפרט שולי ולא חשוב אבל תקליטנים אמיתיים חוששים מהבדלי איכויות!!