TranceAddict Forums (www.tranceaddict.com/forums)
- Europe - Poland
-- Po Polsku Ktosz?
Pages (155): « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 »
Re: Re: Re: Po Polsku Ktosz?
quote: |
Originally posted by Julie_Spyder ![]() ale dlaczego dorbanoc.. a nie.. Dziendobry.. czy sie czegosz bojesz..? ![]() |
Re: Re: Re: Re: Po Polsku Ktosz?
Originally posted by c0ld 0ne heh I wrote that at 4am this morning. My polish is quite limited. My mother is polish, so she talks to me sometimes in it, but most often not. I can't reply because I only know some basic words. |
To jest kawalek takiego opowiadania co znam
Brygada udała się na Stadion Dziesiecolecia. Mieli pewne problemy z dostaniem się na samą górę, bo wszędzie stali policjanci. Kupowali płyty po 10 zł i najnowsze przygody Lary Croft po 20 zł.
- A jak pan władza kupi jeszcze jedną, to trzecią dam gratis - przymilał się jeden z handlarzy.
- Spirit, cigariety, rużje, spirit, cigariety, rużje - powtarzał jak zaklęcie Rosjanin.
- Te, Wania, a skolko tego spiryta u tebja? - zaczął Puchatek.
- Pjac litrow - odparł ruski
- A po skolko?
- Kak dlja was - dwiesti złotych
- To kak dlja tjebja - sto piacdziesiat. U nas niet bolsze.
- Charaszo - przypieczętował transakcję Rosjanin.
I już chwilę potem cały pluton powiększony o baniak maszerował do domu. Pierwszy trunku spróbował Prosiaczek.
Originally posted by JakubPolska To jest kawalek takiego opowiadania co znam ![]() Brygada udała się na Stadion Dziesiecolecia. Mieli pewne problemy z dostaniem się na samą górę, bo wszędzie stali policjanci. Kupowali płyty po 10 zł i najnowsze przygody Lary Croft po 20 zł. - A jak pan władza kupi jeszcze jedną, to trzecią dam gratis - przymilał się jeden z handlarzy. - Spirit, cigariety, rużje, spirit, cigariety, rużje - powtarzał jak zaklęcie Rosjanin. - Te, Wania, a skolko tego spiryta u tebja? - zaczął Puchatek. - Pjac litrow - odparł ruski - A po skolko? - Kak dlja was - dwiesti złotych - To kak dlja tjebja - sto piacdziesiat. U nas niet bolsze. - Charaszo - przypieczętował transakcję Rosjanin. I już chwilę potem cały pluton powiększony o baniak maszerował do domu. Pierwszy trunku spróbował Prosiaczek. |
Widze sie ruskiego nie zna. A wiec w tym kawalku takiej opowiesci, nasza brygada, udala sie na stadoin kupic Spirytus od ruskich na stadionie no i targuja cene za ten spirit.
Jakub gdzie ty mieszkasz w Kanadzie? toronto? jak toronto, to musimy wszyscy razem po cilujowac hehe
Originally posted by JakubPolska To jest kawalek takiego opowiadania co znam ![]() Brygada udała się na Stadion Dziesiecolecia. Mieli pewne problemy z dostaniem się na samą górę, bo wszędzie stali policjanci. Kupowali płyty po 10 zł i najnowsze przygody Lary Croft po 20 zł. - A jak pan władza kupi jeszcze jedną, to trzecią dam gratis - przymilał się jeden z handlarzy. - Spirit, cigariety, rużje, spirit, cigariety, rużje - powtarzał jak zaklęcie Rosjanin. - Te, Wania, a skolko tego spiryta u tebja? - zaczął Puchatek. - Pjac litrow - odparł ruski - A po skolko? - Kak dlja was - dwiesti złotych - To kak dlja tjebja - sto piacdziesiat. U nas niet bolsze. - Charaszo - przypieczętował transakcję Rosjanin. I już chwilę potem cały pluton powiększony o baniak maszerował do domu. Pierwszy trunku spróbował Prosiaczek. |
wiecie co? pierwsze slysze o takim tekscie jac 'cilowac'...
w mojej czesci swiata sie tak nie mowi, najpredzej mowi sie bujac albo cos w tym stylu
ach, jak to czlowiek sie nowych rzeczy uczy na tym forum...
wiem vmc, w Polsce tego sie nie uzywa...ale Polacy jak przyjezdzaja do kontynentu polnocno amerykanskiego, zaczynaja adaptowac angielskie slowo i wypowiadaja je po polsku lol
domyslam sie ze ma to jakis zwiazek z chill-outem
i like polish ppl very much.....but then again, i like everyone...
Originally posted by torontotrance i like polish ppl very much.....but then again, i like everyone... |
Originally posted by Julie_Spyder a Bolek i lolek jego strasza.. bo .. sobaczyl to... ![]() |
Originally posted by infinity HiGH Ja bylem pierwsym (i najlepszym) Polakiem tu ![]() ![]() |
Originally posted by StereoPrincess Dalej sobie tak mysl ![]() ![]() |
ok ja sie teraz przedstawie. na imie mam adrian. 20 lat mam. zyje poza polska 9 i pol lat. zyje teraz w vancouver. fajne ze jest troche polakow tu ktorzy maja ten sam interes w muzyce. tylko widze ze wiekszasc z was ktorzy mieszkaja w kanadzie to zyja w toronto. spory kawal z tat. polski forum powinien byc ale watpie
Originally posted by StereoPrincess hey, gdzie to znalazlas?? tak tak to ja!! Ja tez sie boje!! Kto be zgadna w jaka dziewczyne ja wyrosne!?! |
infinity high Kazdy wie ze to prawda |
coraz wiecej Polakow wykazuje sie potrzebuje pare jeszcze TA's z toronto, ktorzy jeszcze nie wyszli z szafki
VMC i reszta ludzi z Polski moze wiecie czy w koncu PVD zagra jakiegos seta w naszym kraju. W koncu jestesmy w sasiedztwie z Niemcami. Jak tak, to kiedy i gdzie, moze wypadaloby sie spotkac i porozmawiac o najlepszym gatunku muzyki przy Heinekenie Bo na bilet do Kanady to mnie nie stac
A na The Love From Above juz sie nie zalapie bo egzaminy na studia mam
Originally posted by Cellarius VMC i reszta ludzi z Polski moze wiecie czy w koncu PVD zagra jakiegos seta w naszym kraju. W koncu jestesmy w sasiedztwie z Niemcami. Jak tak, to kiedy i gdzie, moze wypadaloby sie spotkac i porozmawiac o najlepszym gatunku muzyki przy Heinekenie ![]() ![]() ![]() |
Jak tam kazdemu, nie qiedzialem ze az tak tyle polakow to jest!
Originally posted by bluE_Neon coraz wiecej Polakow wykazuje sie ![]() ![]() |
Originally posted by Julie_Spyder amm gruby.. to znaczy fastmp3 .. taha.. on mi to powidzial o twojm zdienczu na TA i ja znalazlam i otwozylam.. ![]() ![]() |
mowie lepszym gatunku pol lat.
znaczy sasiedztwie z sie spotkac o tat.go widze zei porozmawiac w i i. Jak tak, to ten sam interes w muzyce. tylko znalazlam zyje .
torontokiedy .st troche tu i gdzie,spory otwozylam.a naprawde to zyja w na TA teraz w vancouverwiekszasc z was ktorzy mieszkajakanadzie to. i moze
enczu i ja najktorzy maja fajne ze jewypadaloby
nikopolakow
>JM<
Originally posted by 69 KrAzY G 69 Mississauga moze byc? ![]() |