TranceAddict Forums (www.tranceaddict.com/forums)
- Europe - Poland
-- Po Polsku Ktosz?
Pages (155): « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 »
| quote: |
| Originally posted by Orbax the sugar does tend to ferment especially with unfiltered beers hehe |
where's my Polaks at? 
| Originally posted by zolwik Autentyczny (pono�) wyk�ad prof. Miodka Kiedy si� cz�owiek potknie albo skaleczy wola "O ****a!". To cudowne, lapidarne s�owo wyra�a jak�e wiele uczu�, pocz�wszy od zdenerwowania, rozczarowania poprzez zdziwienie, fascynacje a na rado�ci i satysfakcji ko�cz�c. Przeci�tny Polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np.: "Id� sobie stary przez ulice, patrz�, a tam taka dupa, �e o kuuurrrwa." ****a mo�e r�wnie� wyst�powa� w charakterze interpunktora czyli zwyk�ego przecinka, np.; "Przychodz� ****a do niego, patrz� ****a a tam jego �ona, no i si� ****a w****i�em no nie?". Czasem ****a zast�puje tytu� naukowy lub s�u�bowy, gdy nie wiemy, jak si� zwr�ci� do jakiej� osoby p�ci �e�skiej ("chod� tu ****o jedna!"). u�ywamy ****y do charakteryzowania os�b ("brzydka, ****a nie jest", "o ****a, takiej ****ie na pewno nie po�ycz�"), czy jako przerwy na zastanowienie ("czekaj, czy ja, ****a lubi� poziomki?"). Wyobra�my sobie jak ubogi by�by s�ownik przeci�tnego Polaka bez prostej ****y. Idziemy sobie przez ulic�, potykamy si� nagle i m�wimy do siebie: "bardzo mnie irytuj� nier�wno�ci chodnika, kt�re znienacka nara�aj� mnie na upadek. Nasuwa mi to z�e my�li o w�adzach gminy". Wszystkie te i o wiele jeszcze bogatsze tre�ci i emocje wyra�a proste "O ****a!", kt�re wyczerpuje spraw�. Gdyby Polakom zakaza� ****y, niekt�rzy z nich przestaliby w og�le m�wi�, gdy� nie umieliby wyrazi� inaczej swoich uczu�. Ca�a Polska zacz�aby porozumiewa� si� na migi i gesty. Doprowadzi�oby to do nerwic, nieporozumie�, niepewno�ci i niepotrzebnych napr�e� w Narodzie Polskim. A wszystko przez jedna ma�� ****�. Sp�jrzmy jednak na rodow�d tego s�owa. ****a wywodzi si� z �aciny od `curva` czyli krzywa. Pierwotnie w j�zyku polskim ****a oznacza�a kobiet� lekkich obyczaj�w, czyli po prostu dziwk�. Dzi� ****� stosujemy r�wnie� i w tym kontek�cie, ale mnogo�� innych znacze� przykrywa ca�kowicie to jedno. Mo�na z powodzeniem stwierdzi�, �e ****a jest najcz�ciej u�ywanym przez Polak�w s�owem. Dziwi jednak jedno - dlaczego s�owo to nie jest u�ywane publicznie (nie licz�c film�w typu "Psy", gdzie aktorzy prze�cigaj� si� w rzucaniu ****ami), praktycznie nie s�yszymy aby politycy czy dziennikarze wplatali w swe zdania zgrabne ****y. Pomy�lmy o ile pi�kniej wygl�da�aby prognoza pogody wyg�oszona w nast�puj�cy spos�b: "Na zachodzie zachmurzenie b�dzie ****a umiarkowane, wiatr raczej ****a silny. Temperatura maksymalna ok. 2 st. Celsjusza, a wiec kurewsko zimno ****a b�dzie. Og�lnie, to ****a jesie� idzie wiec tylko ****a czekac do lata" |
| Originally posted by maxstradamus where's my Polaks at? |

| Originally posted by anuneventrade Jestem! Bilam w prace, i po prostu nie mialam czas przed ze bi postowac. Jestem taka zmenciona, ze zaraz padne. Troche jestem glodna tes, i na pewno mi brakuje sex. ![]() |
ide spac...tez dopiero z pracy wrocilem i juz prawie 5 rano.
| Originally posted by anuneventrade Jestem! Bilam w prace, i po prostu nie mialam czas przed ze bi postowac. Jestem taka zmenciona, ze zaraz padne. Troche jestem glodna tes, i na pewno mi brakuje sex. |
| Originally posted by vmc jak przyjedziesz do Polski to ci przestanie brakowac |
| Originally posted by anuneventrade Hahahhaa, na prawde? |
Jakby by� ju� totalny brak to zapraszam do mnie
| Originally posted by Stuku Ano Jakby by� ju� totalny brak to zapraszam do mnie |

| Originally posted by anuneventrade Hahahahaha, tyle zapraszenow! ![]() Apropo... Stuku, jakos mi sie wydawalo ze jestes dzewczina? |
Tylko ch�opcyk o imieniu �ukasz
| Originally posted by Stuku Nie jestem dzewczina Tylko ch�opcyk o imieniu �ukasz |
Czesz Lukasz 
KELBASA !!!!!
| Originally posted by Vivid Boy KELBASA !!!!! |
No, skoncilam studjowac na dzis, i nie ma niekogo obudzonego!
Moja siostra dzeci straszne plakale dzisaj, prawe dostalam szalu. Ale jus spia, dzienki bogu.
Jak tam polace?
sara is talkin shit abt me in polish???? cuerva spiedeli da pisda...yeah i know my polish too.....KIELBASA!
| Originally posted by Vivid Boy sara is talkin shit abt me in polish???? cuerva spiedeli da pisda...yeah i know my polish too.....KIELBASA! |
| Originally posted by infinity HiGH kurwa ale ty jestes pojebany koles. nie wiem co palisz, ale daj troche |
w pracy siedze i sie obijam.
Ja siedze w domu i sie nudze ja cholera.
mam ochote na joint'a... 
| Originally posted by infinity HiGH Ja siedze w domu i sie nudze ja cholera. mam ochote na joint'a... |
kurna...chcialbym zebym ja mog tak na luzie sobie pracowac, hehe.
Cala noc masz siedziec przy kompie?
| Originally posted by infinity HiGH kurna...chcialbym zebym ja mog tak na luzie sobie pracowac, hehe. Cala noc masz siedziec przy kompie? |
Moze ten thread ma bic naziwana "Drugs ktosz?" 
Ja sie zmencilam przez tej dzeci ciale wieczor! Zaras zapale sobie papierosa i pude spac.
Ale znowu bes sex 
siedze na dupie i slucham Sander K Essential Mix...i przegladam sobie facethejury.com
wczoraj CALY dzien przesiedzialem u kumpla; jaralismy i sluchalismy muzy. Potem w nocy wbilem sie z innym kumplem na pare piwek w Diamonds
Przejabalem tam $50 i nawet zadnego 'lapdance' nie dostalem (damn shootergirls)
| Ja sie zmencilam przez tej dzeci ciale wieczor! Zaras zapale sobie papierosa i pude spac. Ale znowu bes sex |
| Originally posted by anuneventrade Moze ten thread ma bic naziwana "Drugs ktosz?" ![]() Ja sie zmencilam przez tej dzeci ciale wieczor! Zaras zapale sobie papierosa i pude spac. Ale znowu bes sex |

Sex, Drugs and House music!!