TranceAddict Forums (www.tranceaddict.com/forums)
- Europe - Israel
-- מוזיקה אלקטרונית - פסקול לחיינו
מוזיקה אלקטרונית - פסקול לחיינו
חברים כמות הדיונים בפורום שקשורים למוזיקה הולכת ופוחתת בעוד כמות הדיונים שקשורים לחיינו האישיים תופסת חלק גדול בפורום
לכן עושה רושם הדבר הטבעי לעשות הוא ליצור דיון על נושא שמתחבר היטב בקו התפר שבין שני הנושאים
אתם מוזמנים לכתוב על נקודות מסוימות בחייכם שקטעי מוזיקה מסוימים מתקשרים אליהם באופן שכל כך בלתי ניתן להפרדה משמע אם אתם שומעים את אותו קטע ספציפי זה יוצר אצלכם את ההקשר המיידי לאותו אירוע
וזה יכול להיות כל אירוע
משמח/עצוב/מצחיק/מביך או כל משעולה על דעתכם
אני כרגע הולך לשולחן הסדר אז אני יכתוב את הארועים הקשורים לקטעים שאני זוכר מאוחר יותר
חחחח ת'רד חזק!!!
וואי יש כ"כ הרבההההההההההההה
וכבר מאוחר... אני ארשום מחר
וואלה בצבא כל הזמן שרים לי תשריקה מקיל ביל
כל פעם שאני שומע תשריקה אני נזכר בבקום
lange - follow me אמנם לא הייתי באיביזה עד היום אבל הקטע הזה מזכיר לי סרט איום ונורא עם פסקול שמיימי - קווין ופרי קורעים את איביזה
זה הקטע שתמיד מזכיר לי את גן העדן שלא הייתי בו עד כה
fire & ice - souvenir de china + paul van dyk - politic of dancing cd - זה משמזכיר לי את הטירונות הקטע המצוין שבתחילת תקופת הצבא שלי הייתי מאוהב בו והדיסק שאני ומורן יקירינו היינו שומעים בלילות (מורן קנה אותו בחופשה הראשונה שלנו מהטירונות אם אני זוכר נכון)
cj stone - infinity + vincent de moor - eternity
ימי אלעד עמדי ורדיו ירושלים עולים בראשי בכל פעם שאני שומע אחד מהקטעים האלה
william orbit - ravels pavane pour un infante... (ferry corsten remix) תאמת יש עוד לא מעט קטעים שיזכירו לי את ימי רדיו רמלה הרדיו שהכניס אותי למוזיקה האלקטרונית (קשה להאמין אהה? ) אם אני ישב שעתיים שלוש וינסה להזכר אני יביא כאן רשימה של 10-15 קטעים אדירים כולל סינסטזיה המקורי וואלה הנה ב-2 דקות צצו למוחי עוד כמה קטעי שמקושרים אצלי בראש לתוכנית הרדיו של אלון מורדו ובהמשך של מחליפו אבירם צרפתי
kaydee project - parabolique
digitale - new york boy (לא סגור על השם של הקטע...משהו עם ניו יורק)
sander kleinenberg - my lexicon (בימים שגם אני הייתי קורא להכל האוסים ככה שלא ממש חשבתי על זה שהקטע הזה קצת לא אופייני לי באותה תקופה...עד היום אבל זה אחד מהקטעים האהובים עלי)
paul van dyk - another way
בקיצור הרשימה ארוכה...
זהו זה לגבי...
מקווה שהפורום יתמלא באנשים שישפכו את ליבם
החדר שלי.פעם הייתי ילד,ילד קטן ומפגר היום נשארתי רק מפגר.למה אתה עושה לי את זה?"מה אני עושה לך?"למה אתה חייב להתנהג ככה כול הזמן?"עזבי אותי כבר את מפריעה לי לשמוע את המוזיקה"אני הולכת"בייייייייי"0
Ayla - Liebe
היא הייתה הראשונה שלי ובגלל שהייתי כול-כך מהופנט לקטע הזה בזמנו היא נראתה כול-כך חסרת משמעות לעומת המלודיה שכול-כך מרגשת היום.0
פששששששש כמה שנים עברו מאז

Tayfoon
אין לי מושג של מי
אני לא כ"כ בטוח שזה השם שלו
פשוט זה קטע שלא משנה כמה פעמים אני אשמע אותו, אני פשוט אשקע במעין אופוריה עם חשק לרקוד...
| quote: |
| Originally posted by KrazyDJs Tayfoon אין לי מושג של מי אני לא כ"כ בטוח שזה השם שלו פשוט זה קטע שלא משנה כמה פעמים אני אשמע אותו, אני פשוט אשקע במעין אופוריה עם חשק לרקוד... |
מוזיקה אלקטרונית זה לא פסקול החיים שלי, זה החיים שלי, אני חי ונושם את המוזיקה הזאת 24 שעות ביממה
למעלה מ3000 אלבומים ויותר ממליון סינגלים באמתחתי, הרבה מסיבות של טובי הדיג'ייס ובעיקר ניסיון מתמיד "לחנך" מוזיקלית כל אדם שפגש אותי בחייו בצורה זאת או אחרת
מתי כל זה התחיל? קשה לי להגיד, אני זוכר שכשהייתי מאד קטן, נסעתי לבני דודים בבאר שבע והם אמרו שהם הולכים למסיבת האוס, לא הבנתי מה זה האוס חוץ מהפירוש שלה מאנגלית, בית
כמה שנים אח"כ, אני ועוד חבר מוצאים את עצמנו בת"א, ניכנסו באחד ממוצאי השבת לדאנס בר המיתולוגי סיצין ז"ל, ניגנו שם דיפ האוס עם מצילות, לקח לי זמן להבין את המוזיקה הזאת באותה התקופה אבל חצי שנה אח"כ הגיעה המפנה הגדול, רכשתי את אלבום הגלובאל אנדרגראונד של פול אוקנפולד, מספר שבע בניו יורק ומאז השתנו חיי
רכשתי בממוצע שני דיסקים בשבוע, יש לי את כל הסידרות של הגלובאל אנדרגראונד, אלבומים של אנטוני פאפה, דני האוולס, בד בבד הקלאב טראנס היה מאד חזק בתקופה ההיא וכמובן ששילבתי בין האהבה למוזיקה של "טייסטו" לבין האוס מהצד השני, אחרי ששמעתי את מג'יק הראשון של טייס, הגיעו אלבומים של פרי קורסטן מהאינר סיטי והאלבום של ארמין שנתתי כאן ריוויו עליו לא מזמן כאחד מהאלבומים הכי טובים שלו, התאהבתי במוזיקה הזאת בצורה אבסולוטלית
חברים שלי שהיו יותר בקטע של מוזיקה ישראלית ולועזית התחילו לבקש ממני לתת להם לשמוע את הדיסקים של ארמין פרי וטייסטו, עד היום הם מכירים רק קלאסיקות, אני ישמיע להם אלבומים מהשנה האחרונה הם לא יאהבו, מבחינתם, רק מוזיקה שהייתה בין השנים 99 ל2000 , ככה זה, אני התקדמתי והם ניתקעו
את החברה האחרונה שלי (אקסית) הכרתי גם בגלל המוזיקה, היתי מנהל צוות בחברת תקשורת, זה היה ביום הראשון לעבודה כשבדיוק הכרתי את העובדים שלי, מודה שזרקתי לכיוון שלה מבטים כי הייתה יפהפיה, אבל אני היתי מנהל שלה וזה לא היה ראוי להתחיל איתה, אממה, היו לה ביצים והפסקה בעודי שומע במיני דיסק את הגלובאל של ג'ון דיגוויד מהונג קונג, היא התיישבה לידי, לקחה ממני אוזניה אחת והתחילה לשמוע יחד איתי את האלבום
יומיים אח"כ אני באילת עם חברים, היא בעין גדי עם ההורים ואני משמיע לה דרך הטלפון מוזיקה במשך שעות, בפעם הבאה שניפגשנו כבר יצאנו כזוג, במשך תקופה של שנתיים שהיינו יחד, נשמנו את המוזיקה הזאת בכל מקום אפשרי
מבין כל הקטעים שמעתי ומדובר על יותר ממליון קטעים, הקטע הכי אהוב עלי בכל הזמנים, הטראק שהכי מזוהה איתי ושלפי דעתי הוא יצירת מופת, מסוג הטראקים של פעם בדור
Bt - Mercury And Solace
טראק שלא משנה כמה אני אשמע אותו, הוא ירגש אותי בכל פעם, יש בקטע הזה את כל המרכיבים שצריכים להיות במוזיקה אלקטרונית, מלודיות, ווקאל, קצב ובעיקר המון נשמה
חג שמח, יוחאי
וואי אילן בהחלטטטטט חזק
אז ככה,
Sean Paul - Breathe - מזכיר לי את איה נאפה עם רועי
Ayla - Ayla part II
סיום כיתה ח
Planet perfecto - Bullet in the gun
מזכיר לי את פול אוקנפלד שניגן את זה באיזה תוכנית
MTV
שראיתי, לא יודע, זה דבוק לי למוחחחח
Noyze - Stay with me
אין צורך להגיד
מזכיר לי את הכושי שלי באמצע החממה/לכת/צוף/רוץ
| Originally posted by DjChook Noyze - Stay with me |
שחר לא משנה מה תעשה לא תצליח לשכנע אותי שזה לא שיר טוב
ממוסחר תחת, אבל טוב
למען האמת גם אני חושב ש
stay with me
זה אחלה שיר...
ואורן, גם אני שמתי לב..
רשמתי את ההודעה ושחזרתי למסך הראשי פתאום אני קולט בן אדם בשם טייפון..
בכל מקרה אחלה טראק, אם ת'זוכר שלחתי לך אותו שתזהה לי אותו לפני מלאן זמן...
| Originally posted by DjChook שחר לא משנה מה תעשה לא תצליח לשכנע אותי שזה לא שיר טוב ממוסחר תחת, אבל טוב |
בכל מקרה,
Delerium - Silence
עושה לי שני דברים
אחד, מזכיר לי בחורה בשם סיילנס מקיבוץ שגיא בצפון
והשני זה סיפור של אח שלי ממסיבה בפאצ'ה שפול אוקנפלד שם את זה
בדיוק שירד מסוק....
אומנם לא היתי שם, אבל מהסיפורים שלו זה בנה לי תמונה בראש
עכשיו
Satisfaction
איה נאפה מן הסתם
ו.... זה תכלס בשביל אורן
Saturday is the only day I wake up thinking bout
מזכיר לי את החברה לשעבר שלי
למרות שזה לא באמת טראנס חחח
איציק קלה - מחפש
תמיד מזכיר לי את חברה שלייייי כפרה עליה ואת המורה לנהיגה שתמיד שם לנו את זה באוטו
אבי ביטר - הייתי כריש בעולם התחתון
לפני שנה וקצת חבר שלי כמעט נכנס לכלא ושרנו לו את זה כל הזמן
Afro Dite - Turn It Up
ידידה שלי אחת שבקרוב אולי תבוא למסיבות בווקס
(בערך החברה הבאה שלי)
אדיר כבר שמע עליה 
קובי פרץ - אני אוהב אותך
מזכיר תקצין מיון קורסים בבקוםםםם
חרשנו את זה שםםםם
לירן נדל - ועכשיו
שבוע לפני הגיוס עשינו מנגל אצל ידידה פתאום בלי קשר שמענו תשיר הזה
תמיר גל ושראל - דמעה של גבר
חברה שלי הקודמת כל הזמן היינו חורשים על זה
אוו ווא טרד פשוט גאוני
יש המון דוגמאות...
אבל מאז ומתמיד...
Armin van buuren - burned with desire ( rising star remix)
טראק שפשוט מזכיר לי תקופה נדירה שבה פשוט הכל הלך טוב
וכמובן איך לא? בחורה )-:
ויש עוד מלא כאלה..
עוד דוגמא זה הטראק
ton tb - dream mechine
עד הטראק הזה לא הערכתי פשוט טרנס איכותי..הייתי שומע את כל הסוגים בעיקרון אבל לא נכנסתי לזה ממש..כל פעם שתשמיע לי את זה אני לא ישכח איך נגנבתי ששמעתי את זה בפעם בראשונה שהאזנתי לסטייט אוף טרנס...
אממ...
כמובן שקטעים נוסטלגים של טייסטו מהתקופה שהוא פשוט שלט הם יחזירו אותי לימים שאתהבתי במוזיקה בכללי..והיו המון כאלה
המוזיקה הזאת פשוט השתלטה לי על החיים אני לא יכול להעביר 5 דקות בבית בלי לשמוע מוזיקה..זה מגיל 11 כבר ככה..וזה מצחיק כי כל החברים שלי חושבים שאני מוזר שאני היחידי ששומע טרנס מלודי אפליפטינג פרוגרסיו וכ'ו..
וזה מדהים עד כמה שטראקים יכולים להיות משמעותיים לגבי ולפעמים להזכיר לי דברים טובים/רעים.
אין מה לעשות טרנס זה בדם רק חבל שאני מרגיש השנה הדרדרות אדירה!.
אומנם הפרוגרסיו פורח אבל גם הוא מתחיל להתמחסר יותר מדי והוא גם משתחלט על הטרנס
סטייט אוף טרנס הפך לסטייט אוף פרוג טרנס.
| Originally posted by dan_yarok!! חבל שאני מרגיש השנה הדרדרות אדירה!. אומנם הפרוגרסיו פורח אבל גם הוא מתחיל להתמחסר יותר מדי והוא גם משתחלט על הטרנס סטייט אוף טרנס הפך לסטייט אוף פרוג טרנס. |
| Originally posted by Glenn-Holmes וואוו איזה תענוג אני מקבל תהזדמנות לצטט פעמיים באותו יום את אותה הפסקה של ארמין מתוך הדיסק הדש שלו אסוט 2005 למקרה שלא קראת בטרד על הקטע של אבאב אנד ביונד ואנדי מור הנה שוב הציטוט לגבי משכתבת... " i think trance is becoming a broader term for a lot of different genres, it's no longer a specific kind of music within the dance scene.trance has elements of all different types of music. i play a lot of tracks that are labelled as progressive, tribal progressive, techno, trance, euphoric trance, vocal trance, melodic progressive - all sorts of genres! these days it's really hard to label a specific sound. 2004 especially has shown that a lot of styles are mutating and evolving into this all-over new sound. whichis basically dance music going back to it's roots." ותודה לארמין שביטא באנגלית טוב יותר משהייתי מבטא בעברית את משאפשר להגיד למאוכזבי "השתלטות" הפרוגרסיב משממש מרגיז זה שלפעמים אותם אנשים שמבקרים את השתלטותה הפרוגרסיב מרשים לעצמם לקטול כמעט כל קטע אפליפטינג שיוצא... |
| Originally posted by dan_yarok!! כנראה לא הבנת...אין לי כלום נגד פרוגרסיו..אני ממש אוהב פרוגרסיו ואת המלודיות והצלילים המדהימים שבאמת הכניסו משו חדש לטרנס יוצרים כמו אנדי מור וכל אלה.. אבל אני פשוט הייתי רוצה לשמעו יותר קטעי טרנס כאלה כמו super 8 - cre8 או GTR - Reason To Believe ויש עוד המון דוגמאות... |
| Originally posted by Glenn-Holmes תמיד יהיו בשטח היותרים שימשיכו לספק לך את היצירות הללו למען האמת גם אני אוהב תקטעים האלה קטעי אפליפטינג שיושבים טוב מאוד על האוזן- לא משהו שגם האהבה הגוברת שלי לפרוגרסיב תוכל למחוק |
| Originally posted by dan_yarok!! עובדה שעד עכשיו לא היו כמעט קטעים שהרשימו אותי בתחום הזה.. שמעתי עכשיו ביום חמישי אצל ארמין את הטראק החדש של ron van den buken אהבתי וגם זה שבא אחריו של מרק נורמן אבל הם בסדר לא יותר מזה ממש לא... |
אני עכשיו יותר בכיוון של קטעים של אדם וייט
Howie b - Making Love On Your Side (S-Gypsy Edit) את הקטע שמעתי לפני ארבע שנים בערך
ועד לאותה תקופה לא ידעתי מה זה פרוגרסיב וטריבאל והאוס בכלל
הייתי שומע דברים יותר מסחריים בתחום.
הייתי שפוט של אפלפיטינג ומלודי טראנס..
והקטע הזה קרע אותי!!
לאחרונה הבנתי שעופר ניסים מנגן אותו ביציאה מטורפת.. תמיד יבוא זה שיהרוס..
Shakta - Lepton Head (Deedrah Remix) מזכיר תרגעים הטובים שהייתי צעיר חח 
שהייתי שומע פסיכודאלי ולא היו לי צרות בחיים
Andain - Summer Calling
Armin van Buuren - Burned with Desire..
תמיד יתחברו לי עם הבחורה שאני אוהב.
בטוח יש עוד אבל לא עולה כרגע
| Originally posted by KrazyDJs Tayfoon אין לי מושג של מי אני לא כ"כ בטוח שזה השם שלו פשוט זה קטע שלא משנה כמה פעמים אני אשמע אותו, אני פשוט אשקע במעין אופוריה עם חשק לרקוד... |
| Originally posted by THE_BLUE_DRAGON נראה לי אתה מתכוון ל: IRS - Typhoon (12 Mix) משנת 2000 |