TranceAddict Forums (www.tranceaddict.com/forums)
- Europe - Israel
-- פאק במחשב....
פאק במחשב....
יש לי בעיה שחוזרת על עצמה לאחרונה יותר ויותר..
כעקרון יש לי ג'יגה וחצי פנויים בהראד דיסק.. ואני מקפיד לשמור על זה ככה...
פתאום בזמן האחרון כל הזמן מופיע לי חלון שאין שטח בדיסק.. ולפעמים אני לא יכול לשמור תמונה קטנה או אפילו להוסיף אתר למועדפים כי "אין מקום בדיסק".. אבל עובדה שכן.. ואפילו בעבר שהיה לי 800 מגה פנוי בדיסק הוא לא הציק לי עם ההודעה המפגרת הזאת או מנע ממני מלשמור קבצים .
רעיונות?

אני אישית תמיד שומר על איזה 5 גיגה בכונן של המערכת הפעלה אבל אין לי רעיון ממש טוב שיעזור לך לפתור את הבעיה..
ג'יגה?
תחשוב שהמקום הפנוי בכונן זה כמו החור שתנותן להרדיסק לנשום דרכו
ככל שישך הרדיסק יותר גדול הוא זקוק ליותר מקום
יש לי 111 ג'יגה אני משתדל לשמור על 10 ג'יגה פנוי
אם נותרים לי 5 ג'יגה מדובר במצב חירום וצריך במיידי לפנות מקום לא משנה מה
בכל אופן תנסה להעביר עליו סקאןדיסק+דיפרג
רק אני חנוק עם פחות מחצי ג'יגה פנוי ?
כל יום אני צריך לנקות ולהעיף משהו מהארדיסק..
מה זה זההההה
איך אין לכם מקום?!?!
בחיים לא היה לי מעל 50 ג'יגה (תפוס) על המחשב..

חח...יש לי 200 מגה פנויים בלחץ אטמוספרי
| quote: |
| Originally posted by omergunr מה זה זההההה איך אין לכם מקום?!?! בחיים לא היה לי מעל 50 ג'יגה (תפוס) על המחשב.. |
זה לא קשור לשום דבר שהם כתבו פה
ב 98 אני מתקן את זה עם
SCANDISK
שזה מסדר מחדש את ההקצאות
לפעמים יש בעיה כי כשמכבים את המחשב כיבוי לא מסודר הוא זוכר את הגודל האחרון של הארדיסק
גם אם מחקת או הוספת קבצים
ואז בעצם זה יכול להראות לך הרבה יותר מקום ממה שבאמת יש
ואחרי שאתה מסדר את ההקצאות אתה רואה שבכלל יש לך איזה 100 מגה פנוי במקום 800 מגה שהוא כתב קודם
תמחק את הקבצים הזמניים מהאינטרנט
| Originally posted by ADiSH תמחק את הקבצים הזמניים מהאינטרנט |
| Originally posted by Shahar זה לא קשור לשום דבר שהם כתבו פה ב 98 אני מתקן את זה עם SCANDISK שזה מסדר מחדש את ההקצאות לפעמים יש בעיה כי כשמכבים את המחשב כיבוי לא מסודר הוא זוכר את הגודל האחרון של הארדיסק גם אם מחקת או הוספת קבצים ואז בעצם זה יכול להראות לך הרבה יותר מקום ממה שבאמת יש ואחרי שאתה מסדר את ההקצאות אתה רואה שבכלל יש לך איזה 100 מגה פנוי במקום 800 מגה שהוא כתב קודם |
c: 430
d: 420
e: 349

יש לי 80 מחולקים ל40 ו 40
בכל אחד יש לי בערך גיגה פנוי
וזה לא משנה
למחשב פשוט נמאס אז הוא עושה לך דווקא
כן
הגעתי למסקנה שמחשב זה כמו ישות חיה ולא מכונה
אם תהיה איתו נחמד הוא יהיה איתך נחמד
אם תתייחס אליו רע אז הוא בכוונה יעשה לך בעיות
| Originally posted by Segev מעניין מה שאתה אומר ואיך עושים את זה ב ההשרXP? |
| Originally posted by Shahar זה לא קשור לשום דבר שהם כתבו פה ב 98 אני מתקן את זה עם SCANDISK שזה מסדר מחדש את ההקצאות לפעמים יש בעיה כי כשמכבים את המחשב כיבוי לא מסודר הוא זוכר את הגודל האחרון של הארדיסק גם אם מחקת או הוספת קבצים ואז בעצם זה יכול להראות לך הרבה יותר מקום ממה שבאמת יש ואחרי שאתה מסדר את ההקצאות אתה רואה שבכלל יש לך איזה 100 מגה פנוי במקום 800 מגה שהוא כתב קודם |
| Originally posted by Rising ראיתי תהודעה רק עכשיו אבל באמת זה היה קשור למה שאמרת.. אחרי שהרצתי את סורק הדיסק זה הראה לי שיש לי 50 מגה פנוי חח.. |

| Originally posted by Shahar תן לו ככה סקןדיסק בלי ששום דבר רץ ברקע זה עובר כל מיני שלבים (לפחות ב 98 ושכחתי איך זה נקרא בדיוק משהו עם אלוקיישנס |
FAT לא באמת קשור פה.
כאילו, זה קשור כי זה באמת File allocation table
אבל יש היום מספיק מחשבים שמשתמשים ב NTFS (במיוחד 2000/XP)
בכל מקרה, הרעיון של ה SCANDISK זה לחפש כל מני פיסות של קבצים שלא מחוברים לשום קובץ, פגומים וכו'.
למשל הורדתי איזה קובץ טקסט ששוקל 3 מגה. הוא חולק לאיזה 4 בלוקים נגיד, ועכשיו העברתי אותו למקום אחר. עכשיו זה לא יעביר את הארבעת בלוקים, זה יעביר את הבלוק הראשון למקום אחר, וירשום בהצבעה שלו את המקום שבו הוא יושב עכשיו, ולאן אח"כ להצביע (בערך כמו רשימה מקושרת במדמ"ח למי שמכיר)
ה SCANDISK ויותר מזה ה DEFRAG מנסים לאחד את החלקים היתומים.
יכול להיות שה SCANDISK עובר יותר על הרשימה של הקבצים וה DEFRAG עובר פיזית עליהם.
אבל יש ב SCANDISK לפחות הישנים גם אופציה של סריקה מורחבת, שעוברת על כל הבלוקים של מידע.
בגדול, אני ממליץ: כל פעם שהמחשב עושה לך בעיות, פרמט לו את הצורה ותראה לו מי הבוס (בקטע הזה אני מסכים עם דותן
)
זה לא טוב שאין מקום
גם אני בבעיה הזו
יש לי כונן 200 ג'יגה וכונן 80 ג'יגה
ולא יודע למה אבל עשיתי את
C
רק 5 ג'יגה ויש לי בו פנוי ג'יגה...ולפעמים המחשב לא זז...ובכלל יש לי רק כמה ג'יגה פנוי ...