TranceAddict Forums (www.tranceaddict.com/forums)
- Europe - Israel
-- מה אני צריך על מנת להפיק ברמה יפה? איפה לקנות?
מה אני צריך על מנת להפיק ברמה יפה? איפה לקנות?
איזה ציוד הייתם ממליצים לי כמפיק "מתחיל-מתקדם"? מקלדת נגינה, איזה אתם ממליצים? כרטיס קול? קונסולות סאונד, אם בכלל? איזה תוכנה מומלצת יחסית לזה שאני מכיר פרוטי לופס: קיוסבייס, ריזון, לוג'יק? איפה קונים כרטיס קול כזה או ציוד נלווה כזה? הבנתי שדרך בתי הספר למוזיקה ניתן לקנות ציוד, האים כדאי?
יש לי מחשב:
פנטיום 4, 2.4
זכרון 512
אני משתמש בכרטיס קול על הלוח אם של
asus p4p800 delux
**** מאור לוי, אם אתה גבר נראה אותך עוזר במקום לרדת על אילן! ****
בתור יוצר בקטנה מן המניין.. אני רק יכול להמליץ לך להגדיל זיכרון
שמע אחי אני יוצר עם לוח אם של אסוס מעבד פנטיום 4 2.6 וג'יגה זיכרון פנימי...ותאמת שחסר לי כרטיס קול בישביל ליהיות מסודר לבינתיים...המעבד שלך סבבה אתה באמת צריך להגדיל זיכרון אני ממליץ להוסיף עוד 512
כרטיסי קול? לא הכי מבין אבל EMU זה חברה שהרבה ממליצים...
תוכנה? אני אישית עם פרוטי ואל תקשיב לזונות שאומרים שפרוטי זה קקי וזה זה רק מראה על זה שהם יצורים...אם אתה ממשך מתחיל ועוד לא יצא לך לעבוד על תוכנות ממש אז לך על פרוטי תמיד אפשר באמצע לעבור לקיובייס אנערף...
מיקלדת שליטה? אמממ אפשר אבל אם אתה מתחיל אז זה סתם ביזבוז כסף (גם אם לא הון שלם) כי אתה עוד לא צריך את זה...
מוניטורים כנ"ל אחי כשתגיע למצב שתבין טוב בסאונד מיקס וכל השאר אז תתחיל לחשוך על להוציא על מוניטורים...חוץ מזה אם אני לאטועה מאור (אותו מאור שדיברת עליו) רצה לימכור את המוניטורים שלו במחיר שניראה לי נוח מאוד...
קיצר חפרתי בהצלחה
| quote: |
| Originally posted by ozone המעבד שלך סבבה אתה באמת צריך להגדיל זיכרון אני ממליץ להוסיף עוד 512 כרטיסי קול? לא הכי מבין אבל EMU זה חברה שהרבה ממליצים. תוכנה? אני אישית עם פרוטי ואל תקשיב לזונות שאומרים שפרוטי זה קקי וזה זה רק מראה על זה שהם יצורים... קיצר חפרתי בהצלחה |
עוד 512 כמו שאוזון אמר
או יותר נכון חפר
כל עוד אתה מתחיל להפיק
תסתפק בכרטיס קול שלך
קנה מקלדת משומשת עד 500 שקל
תארגן לעצמך קיובייס, וכמה סינטים וירטואלים
קנה מוניטורים משומשים עד 1000 שקל
ותתחיל ללמוד לבד או בבית ספקר
סמוך עליי, אין לך צורך במקלדת או בכרטיס קול ובמיוחד לא במוניטורים רציניים... לפחות עד שתבין מה אתה רוצה מעצמך
ולפי הערכה שלי מדובר בחצי שנה של ישיבה אינטנסיבית בשביל בכלל להתחיל להבין איפה אתה עומד מבחינת סאונד וכו..
בכל מקרה
בהצלחה שבור רגל
וחג שמח !
| Originally posted by gErver עוד 512 כמו שאוזון אמר. כל עוד אתה מתחיל להפיק תסתפק בכרטיס קול שלך קנה מקלדת משומשת עד 500 שקל. תארגן לעצמך קיובייס, וכמה סינטים וירטואלים. קנה מוניטורים משומשים עד 1000 שקל... |
כרטיסי קול; מקלדות; קונסולות; חומרות נילוות; תוכנות - הכל כאן:
http://www.halilit.com/
הם מביאים גם מותגים יפים!
המלצה אישית לגבי חלילית מניסיון של אנשים בתעשייה ואנשים מתחילים שהגיעו לחלילית
במקום לא מביאים לך יחס אמיתי - כדי לקבל יחס אתה צריך לבוא על תקן חסר הבנה ואז הם ישבו איתך ויסבירו לך כל משאתה רוצה לדעת כדי שתשתכנע להשקיע הרבה כסף במשהו שסיכוי טוב שאתה לא באמת צריך
לחלילית תגיע רק אחרי סקר שוק עם 100 אחוז ידע לגבי מה אתה רוצה לקנות
כן, אתה צודק. ישבתי עכשיו בצאט עם איירבייס במשך שעה. הוא הסביר לי את מה שאמרו פה למעלה!
צריך זכרון, תוכנה גם פרוטי היא מעולה ומקצועית... כרטיס הוא המליץ משהו ב 750 שקל אצל חלילית! ומקלדת וסינטים אולי בהמשך.
הכרטיס הזה של
M-AUDIO - Audiophile 2496
הבנתי אמור להספיק לי מעל ומעבר לרמתי!!!
אם כבר זכרון אז 2 גיגה
ובכללי הייתי מציע להחליף תמעבד ל
DUAL CORE
אם כבר עובדים נכון אז עד הסוף
בדיוק מה שגם גאזפאר אמר... אז אמרתי לו שקודם אני אנצל את מה שיש לי ואני אלמד! אחר כך בעתיד אני גם ככה משדרג!!!
אני עם שחר...
dual core זה הדור הבא של המעבדים שיעזור למחשב שלך לסחוב ביתר קלות את משתבחר להעמיס עליו (ים וי אי סטיים של עשרות ג'יגה אפילו שיעבדו במהירות )
| Originally posted by uzi תסביר לי במילים פשוטות מזה VST זה סינטים וירטואליים? זה התוכנות האלה שמדמות סינטיסייזרים ויוצרים ועורכים סאונדים? נכון? יש המון כאלה שמגיעים כתוספות לתוכנות נכון? מה זה מוניטורים בגדול? |
יוראי למה לסבך תבן אדם?
תאמת? ההגדרה שעוזי נתן של כלים וירטואליים שמדמים כלים אמיתיים זה ההגדרה הכי פשוטה ומובנת שאפשר לתת והיא גם נכונה.
תקרא את משכתבת ותחשוב שאת המילים שנראות לך ברורות מאליו לא כולם מבינים ואז תבין שההגדרה שלך קצת מסובכת
אני מדבר מניסיון של אחד שבאמת לא ידע כלום על זה עד לפני כמה חודשים (לא שעכשיו אני איזה מומחה בנושא...)
הסינטים הוירטואלים נותנים לך אופציה לסנטז סאונד
מהבסיס לאן שרק תרצה, אין גבול
אבל אי אפשר להשוות סאונד של כלי חי לסינטים האלה !!!
אל תמהר להוציא כסף... עשיתי את זה
ועוד הרבה אחרים עשו את זה,
תתחיל להפיק עם הכרטיס קול הפשוט שיש לך,
מוניטורים זה רמקולים שנותנים לך איכות סאונד להפקה
זאת אומרת שהצלילים מופרדים לנמוכים - באסים, אמצעים וגבוהים כמו שצריך
וההפקה שלך תשמע טוב גם מחוץ לחדר הפקה שלך.
תחסוך בכסף ותלמד את הבסיס להפקה
אל תקשיב לעצות יותר מדי,
תראה מה טוב ומה אתה צריך על הדרך.
יש פורום
MUSIC PRODUCTION
בטוח ששם יוכלו לתת לך יותר מידע
בכל מה שקשור למפרט טכני אתה יכול להתיעץ איתי
אני יוכל למצוא לך אפילו מחירים טובים
תודה רבה, אני יותר סגור על עצמי עכשיו. כניראה שפרוטי לופס מספיק מתוחכמת בשבילי ולרמתי! דברתי עם הרבה מפיקים מהצאט של ארמינד והסבירו לי שהיא ממש מקצועית (כפי שידעתי). הקטע הוא שפעם היא הייתה מאוד פשוטה ומקצרת תהליכים ואנשים עדיין חושבים שהיא לילדים. היום היא ממש גדולה וכוללת את כל רוב הכלים החשובים של המקצועיות ויש לה ים של תוספים ופלאגינים מתוחכמים מאוד שאפילו התוכנות האחרות דגמו מהם! היא מאוד נוחה.
זה לא שפרוטי פשוטה אלא קיובייס נשארה מסורבלת ומעצבנת!
אם אתם ברמה בינונית פלוס ואתם מחפשים תוכנת הפקה טובה למחשב (לא משהו יקר או מקצועי מדי) היא ממש מתאימה.
שאלה:
האים זה נכון שלקיובייס אין "סטפ סקויינסר", אי אפשר לבנות שם מקצבים אלא דרך תוכנה נוספת???
| Originally posted by uzi תודה רבה, אני יותר סגור על עצמי עכשיו. כניראה שפרוטי לופס מספיק מתוחכמת בשבילי ולרמתי! דברתי עם הרבה מפיקים מהצאט של ארמינד והסבירו לי שהיא ממש מקצועית (כפי שידעתי). הקטע הוא שפעם היא הייתה מאוד פשוטה ומקצרת תהליכים ואנשים עדיין חושבים שהיא לילדים. היום היא ממש גדולה וכוללת את כל רוב הכלים החשובים של המקצועיות ויש לה ים של תוספים ופלאגינים מתוחכמים מאוד שאפילו התוכנות האחרות דגמו מהם! היא מאוד נוחה. זה לא שפרוטי פשוטה אלא קיובייס נשארה מסורבלת ומעצבנת! אם אתם ברמה בינונית פלוס ואתם מחפשים תוכנת הפקה טובה למחשב (לא משהו יקר או מקצועי מדי) היא ממש מתאימה. שאלה: האים זה נכון שלקיובייס אין "סטפ סקויינסר", אי אפשר לבנות שם מקצבים אלא דרך תוכנה נוספת??? |
| Originally posted by gErver הסינטים הוירטואלים נותנים לך אופציה לסנטז סאונד מהבסיס לאן שרק תרצה, אין גבול אבל אי אפשר להשוות סאונד של כלי חי לסינטים האלה !!! |
הפערים הצטמצמו, במיוחד מאחר והדגימות של הסינטים היוקרתיים
הם דגימות של כלים חיים !
תכלס ההבדל משמעותי אבל קצת יהיה קטנוני להתחיל להסביר את כל זה
במיוחד שמדובר במוסיקה אלקטרונית...
דרך אגב עלה לי רעיון מדליק לראש,
כל אחד יבנה עד 3 לופים שישבו על 130 ביפיאם
קצב
מנגינה
שירה
וכולם יעלו את הלופים לפה,
ואז כולם גם יורידו ויעשו מזה טראק משלהם
אז יעלו ונראה מה התוצאות...
סתם בשביל הספורט,
לא חייב להיות 130 ביפיאם ...
הופה! איזה רעיון! לשתף סמפלים ואז אנשים יקבלו רעיונות לטראקים!
יפה!!!!! מי יודע אולי יוצרו פה הרכבים! התלהבתי!