 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
SnuggLe
drs. Betweter

Registered: Mar 2001
Location: Den Haag, Hakkuh!
|
|
Twee van mijn favoriete gerechten die ik altijd zelf maak:
Lasagna a la Sara voor 4 personen
[i]Oftewel: de lekkerste lasagna ooit, zonder pakje![i]
1 grote wortel
1 courgette
1 grote (liefst rode) ui
1 rode grote paprika
4 tomaten
2-3 blikjes tomatenpurree
lasagnabladen
1,5 zakje geraspte kaas
600 gram gehakt
Italiaanse kruiden (potje van silvo!)
zout/peper
Voor de bechamelsaus:
Melk
boter 50 gram
bloem
Zout
Courgette en wortel raspen totdat het hele kleine stukjes zijn. Bakken/verwarmen met 2 lepels olijfolie en wat zout/peper. Daarbij de paprika en later de tomaten voegen. Ondertussen in een aparte pan het gehakt aanbakken met zout en de ui.Bij het groentemengsel nu ook de blikjes tomatenpurree voegen en genoeg Italiaanse kruiden. Als het gehakt en het groentemengsel klaar zijn de bechamelsaus maken door boter te laten smelten, wat melk toe te voegen en dan al roerende bloem totdat het papperig wordt. Vergeet wat zout niet.
Alles klaar, dan laagjes maken:
- groentesaus
- gehakt
- bechamelsaus
- geraspte kaas
- bladen
- et cetera.
Eindigen met veel kaas!
Kip in Witte Wijnsaus
Ingredienten:2 (evt. meer) dubbele kipfilets, zwarte peper, zout, tijm, laurierblad, 50 gram boter, halve deciliter witte wijn, kleine beker creme fraiche, 1 eetlepel scherpe mosterd, 150 gram geraspte gruyere, paneermeel.
Bereiding:
1.Kip bestrooien met peper, zout en tijm.
2.Kip bakken in de boter met laurierblad.
3.Na kwartier de stukken kip in vuurvaste schaal doen.
4.Giet jus uit de pan en blus bezinksel af met wijn.
5.Pan weer op vuur. Creme fraiche toevoegen, roeren, en enigszins laten inkoken.
6.Pan van het vuur. Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor. Giet het geheel over de kip. Strooi rest van de kaas en paneermeel over de kip.
7.Even in de grill.
Ook lekker als soepje:
Soep van Beijin (voor 4 personen)
125 gram gerookte hamreepjes
1 ei.
10 kopjes Kippe of Eende bouillon(ruim)
Wat groente prei chinese kool .
1 eetlepel wijn (chinese)of sherry.
Sesamzaadjes of anders 1 theelepel sesamolie.
zwarte peper en zout naar smaak.(2 theelepels)
Voorbereiding
Knoflook pletten en in stukjes.
Ei kloppen.
De reepjes ham in stukje snijden.
De sesamzaadjes in een bakpan aanbranden.
De Chinese Kool wassen en in reepjes snijden.
Bouillon op het vuur.
Bereiding.
De wijn sesamzaad en knoflook toevoegen en aan de kook brengen.
Ei erbij en de chin. wijn . Dan zout en zw. peper naar smaak.
De kool erin en de ham.
De soep dan 2 minuten op klein vuur.
Stoppen
In tussentijd de grote soepkommen verwarmen.
Gelijk opeten. Zo warm mogelijk.
TIP: Voeg voor extra smaak sojasaus niet te zout .
Dan wel de chinese wijn weglaten.
En vanavond...eet ik zelfgemaakte Gado Gado, heerlijk!
___________________
"Life is all about choices & respect"
|
|
May-05-2005 14:16
|
|
|
 |
 |
SnuggLe
drs. Betweter

Registered: Mar 2001
Location: Den Haag, Hakkuh!
|
|
Gevulde champignons zijn overigens heerlijk ja. Je kan het ook gewoon doen met simpele huis-tuin-en-keuken champignons, en daar een kruidenkaasje ingooien. Let op dattie niet te lang in de oven zit, dan wordtie *mushy*
Trouwens, wat mij zo verbaasd, is dat iedereen altijd pakjes e.d. gebruikt voor alle Pastagerechten. Dat kan VEEL en veel makkelijker en goedkoper! Wat moet je doen? Gewoon 3 blikjes tomatenpurree kopen en zo'n ding met Italiaanse silvokruiden. Dan heb je precies hetzelfde als een honig pakje voor een pasta, maar veel goedkoper.
Lekkere pasta voor 3 personen
- 1 rode grote paprika
- kleine wortel
- 1 grote rode ui
- gehakt
- 2/3 x tomatenpurreeblikje
- geraspte kaas
- 2 tomaatjes
- pasta
- Italiaanse kruiden
Gehakt bakken, ui erbij, dan tomaat/paprika en wortel. Doorbakken.... tomatenpurree erbij en kruiden. Klaar is de saus.
Overigens is een SUPERlekker gerecht voor spaghetti bolognese dat van Jamie Oliver, met veel oregano en rozemarijn, spekjes en gehakt. Superlekker is die! Als ik hem nog kan vinden post ik hem wel.
Verder wat keukentips:
- koop van die chinese Oestersaus/vissaus, is heerlijk als marinade oid te gebruiken! Heel zoutig, wordt in veel oosterse keukens gebruikt
- koop Balsamicoazijn. HEERLIJK voor in salades! Mijn favo salade is met pijnboompitten, gebakken spekjes en honing/mosterd dressing!
- Doe je knoflook nooit vroeg bij het eten. Dan verlies je en de smaak en het 'gunstige/gezonde' effect voor je bloed etc.
Binnenkort post ik nog wel wat gerechten zoals Shoarma/Broccoli-taart, een favoriet gerecht wat ik vroeger met BasD wel eens in Enschede at. Heeeeeeeeeerlijk!
___________________
"Life is all about choices & respect"
|
|
May-05-2005 14:24
|
|
|
 |
All times are GMT. The time now is 17:55.
Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not edit your posts
|
HTML code is ON
vB code is ON
[IMG] code is ON
|
|
|
|
|
|
Contact Us - return to tranceaddict
Powered by: Trance Music & vBulletin Forums
Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Privacy Statement / DMCA
|