Become a part of the TranceAddict community!Frequently Asked Questions - Please read this if you haven'tSearch the forums
TranceAddict Forums > Local Scene Info / Discussion / EDM Event Listings > Europe > Europe - Holland > Het TA recepten topic :D
Pages (2): [1] 2 »   Last Thread   Next Thread
Share
Author
Thread    Post A Reply
New Wave
We are all a number......



Registered: Mar 2001
Location: Holland
Het TA recepten topic :D

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

receptje die ik 9 maandne geleden naar mijn hoofd geslingert kreeg.


Grote kastange-champignonnen.
Gehakt.
KNOFLOOK (heel erg veel, jammiejammie )
Zeer oude pittige parma-kaas.


Steeltje van kastange paddo's afhakken zodat je alleen schelp over houd. Mix knoflook door het gehakt. (zelf andere kruiden toevoegen mag ook ) Gehakt in schelp en leg ze in een ingevette (met olijfolie) overschaal (glas). plakje parma-kaas er overheen en in d eoven. SMULLEN!!!!!!!!!


___________________
Allemaal gelul!!

Old Post May-04-2005 16:43  Netherlands
Click Here to See the Profile for New Wave Click here to Send New Wave a Private Message Add New Wave to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
AirPole
Trance, where are you??



Registered: Jan 2002
Location: Groningen

LOL! Vuile jatterd!


Ook lekker:

Witlof met ham en kaas erop. Ff in de oven en klaar is Kees.(Of iemand anders)


___________________
- Huge Choons ATM/Gone But Not Forgotten -

Orbital - The Girl With The Sun In Her Head
Jam & Spoon - Stella
Chicane - The Drive Home


- Next Party Stops -

Trance Energy 15th Edition, Jaarbeurs Utrecht, February 23rd.

Old Post May-04-2005 16:48 
Click Here to See the Profile for AirPole Click here to Send AirPole a Private Message Add AirPole to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
basvh
Bert says: Hatseflats!



Registered: Oct 2000
Location: Amsterdam + Ammerzoden

Karbonaadjes insmeren met mosterd is lekker

kip dag in de ketjap leggen met kruiden ook goede shit


___________________

Old Post May-04-2005 16:50  Netherlands
Click Here to See the Profile for basvh Click here to Send basvh a Private Message Visit basvh's homepage! Add basvh to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
Tim81
Let's Rock!



Registered: Nov 2003
Location: Renaissance

Goed idee dit !

Gevulde champignons doen het over het algemeen heel goed bij 'eters', dus volgende keer deze variant zeker es uitproberen!

Old Post May-04-2005 16:51  Netherlands
Click Here to See the Profile for Tim81 Click here to Send Tim81 a Private Message Add Tim81 to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
Tim81
Let's Rock!



Registered: Nov 2003
Location: Renaissance

quote:
Originally posted by TranceZoner
Ook lekker:

Witlof met ham en kaas erop. Ff in de oven en klaar is Kees.(Of iemand anders)


Dat eten wij vanavond, maar het is niet mijn favoriet!

Fajita's met biefstukreepjes, sla, tomaat, ui, champignons, zure room en guacemole is ook Jammie!

Old Post May-04-2005 16:53  Netherlands
Click Here to See the Profile for Tim81 Click here to Send Tim81 a Private Message Add Tim81 to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
Ezzzzzzy
Junior tranceaddict



Registered: Aug 2004
Location: Toronto

quote:
Originally posted by basvh
Karbonaadjes insmeren met mosterd is lekker


Idd dat is mijn favoriet, maar wat dacht je van wokschotel met tarley hmmmm


___________________
If life would be like dancevalley It would be a SMASHING party everydaY

Old Post May-04-2005 23:52  Netherlands
Click Here to See the Profile for Ezzzzzzy Click here to Send Ezzzzzzy a Private Message Add Ezzzzzzy to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
Blik
The Almighty Blik



Registered: Jan 2001
Location: Rosmalen, Holland

simpel studentenmaaltijdje

Kip met kaas en ananas uit de oven

benodigdheden:
Kipfilet
Kaas
Ananas uit Blik
Oven

Men neme een kip en die braad men in de oven tot die gaar is, vervolgens leg je de kip in een ovenschaal en leg je er een ananas bovenop, vervolgens strooi je er geraspte kaas overheen (heel veel) en zet je alles in de oven. Let erop dat je het niet te lang doet, maar ook niet te kort. Alle kaas moet gesmolten zijn.


___________________
Alsof Het G*dverdomme Himmel Niks Kost!!!

Old Post May-05-2005 13:27 
Click Here to See the Profile for Blik Click here to Send Blik a Private Message Visit Blik's homepage! Add Blik to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
Fkwebeman
Sletlana



Registered: Feb 2002
Location: Groningen

Arubaanse Wraps

Bananen (liefst bak en anders harde groene)
Ananas-stukjes
Wraps
Gehakt en/of reepjesvlees
Prei
Ui
(Pittige pastasaus (evt))
Kruiden naar smaak
Geraspte kaas

bananen bakken, ananas bakken. Vlees aanbraden met kruiden, prei, ui en saus erbij. garen. Banaan en ananas erdoor

Smeer op wrap, kaas erop, rollen en eten maar..



Tagiatelle.

Tagiatelle
Mozzarella
Spekjes
Prei
Paprika
Ui



Kook de pasta, bak de spekjes met de groente.
Giet pasta af, gooi bij de spekjes. Mozzarella in stukjes erdoor smelten.

klaal.






Appelmoes.

Pot appelmoes naar keuze.
Draai open, giet in bord.





Eet smakelijk



___________________

Old Post May-05-2005 14:06  Netherlands
Click Here to See the Profile for Fkwebeman Click here to Send Fkwebeman a Private Message Visit Fkwebeman's homepage! Add Fkwebeman to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
SnuggLe
drs. Betweter



Registered: Mar 2001
Location: Den Haag, Hakkuh!

Twee van mijn favoriete gerechten die ik altijd zelf maak:

Lasagna a la Sara voor 4 personen
[i]Oftewel: de lekkerste lasagna ooit, zonder pakje![i]

1 grote wortel
1 courgette
1 grote (liefst rode) ui
1 rode grote paprika
4 tomaten
2-3 blikjes tomatenpurree
lasagnabladen
1,5 zakje geraspte kaas
600 gram gehakt
Italiaanse kruiden (potje van silvo!)
zout/peper

Voor de bechamelsaus:
Melk
boter 50 gram
bloem
Zout


Courgette en wortel raspen totdat het hele kleine stukjes zijn. Bakken/verwarmen met 2 lepels olijfolie en wat zout/peper. Daarbij de paprika en later de tomaten voegen. Ondertussen in een aparte pan het gehakt aanbakken met zout en de ui.Bij het groentemengsel nu ook de blikjes tomatenpurree voegen en genoeg Italiaanse kruiden. Als het gehakt en het groentemengsel klaar zijn de bechamelsaus maken door boter te laten smelten, wat melk toe te voegen en dan al roerende bloem totdat het papperig wordt. Vergeet wat zout niet.

Alles klaar, dan laagjes maken:
- groentesaus
- gehakt
- bechamelsaus
- geraspte kaas
- bladen
- et cetera.

Eindigen met veel kaas!


Kip in Witte Wijnsaus
Ingredienten:2 (evt. meer) dubbele kipfilets, zwarte peper, zout, tijm, laurierblad, 50 gram boter, halve deciliter witte wijn, kleine beker creme fraiche, 1 eetlepel scherpe mosterd, 150 gram geraspte gruyere, paneermeel.

Bereiding:
1.Kip bestrooien met peper, zout en tijm.
2.Kip bakken in de boter met laurierblad.
3.Na kwartier de stukken kip in vuurvaste schaal doen.
4.Giet jus uit de pan en blus bezinksel af met wijn.
5.Pan weer op vuur. Creme fraiche toevoegen, roeren, en enigszins laten inkoken.
6.Pan van het vuur. Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor. Giet het geheel over de kip. Strooi rest van de kaas en paneermeel over de kip.
7.Even in de grill.


Ook lekker als soepje:

Soep van Beijin (voor 4 personen)

125 gram gerookte hamreepjes
1 ei.
10 kopjes Kippe of Eende bouillon(ruim)
Wat groente prei chinese kool .
1 eetlepel wijn (chinese)of sherry.
Sesamzaadjes of anders 1 theelepel sesamolie.
zwarte peper en zout naar smaak.(2 theelepels)

Voorbereiding
Knoflook pletten en in stukjes.
Ei kloppen.
De reepjes ham in stukje snijden.
De sesamzaadjes in een bakpan aanbranden.
De Chinese Kool wassen en in reepjes snijden.
Bouillon op het vuur.

Bereiding.
De wijn sesamzaad en knoflook toevoegen en aan de kook brengen.
Ei erbij en de chin. wijn . Dan zout en zw. peper naar smaak.
De kool erin en de ham.
De soep dan 2 minuten op klein vuur.
Stoppen
In tussentijd de grote soepkommen verwarmen.
Gelijk opeten. Zo warm mogelijk.

TIP: Voeg voor extra smaak sojasaus niet te zout .
Dan wel de chinese wijn weglaten.




En vanavond...eet ik zelfgemaakte Gado Gado, heerlijk!


___________________
"Life is all about choices & respect"

Old Post May-05-2005 14:16 
Click Here to See the Profile for SnuggLe Click here to Send SnuggLe a Private Message Add SnuggLe to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
SnuggLe
drs. Betweter



Registered: Mar 2001
Location: Den Haag, Hakkuh!

Gevulde champignons zijn overigens heerlijk ja. Je kan het ook gewoon doen met simpele huis-tuin-en-keuken champignons, en daar een kruidenkaasje ingooien. Let op dattie niet te lang in de oven zit, dan wordtie *mushy*

Trouwens, wat mij zo verbaasd, is dat iedereen altijd pakjes e.d. gebruikt voor alle Pastagerechten. Dat kan VEEL en veel makkelijker en goedkoper! Wat moet je doen? Gewoon 3 blikjes tomatenpurree kopen en zo'n ding met Italiaanse silvokruiden. Dan heb je precies hetzelfde als een honig pakje voor een pasta, maar veel goedkoper.

Lekkere pasta voor 3 personen
- 1 rode grote paprika
- kleine wortel
- 1 grote rode ui
- gehakt
- 2/3 x tomatenpurreeblikje
- geraspte kaas
- 2 tomaatjes
- pasta
- Italiaanse kruiden

Gehakt bakken, ui erbij, dan tomaat/paprika en wortel. Doorbakken.... tomatenpurree erbij en kruiden. Klaar is de saus.

Overigens is een SUPERlekker gerecht voor spaghetti bolognese dat van Jamie Oliver, met veel oregano en rozemarijn, spekjes en gehakt. Superlekker is die! Als ik hem nog kan vinden post ik hem wel.


Verder wat keukentips:
- koop van die chinese Oestersaus/vissaus, is heerlijk als marinade oid te gebruiken! Heel zoutig, wordt in veel oosterse keukens gebruikt

- koop Balsamicoazijn. HEERLIJK voor in salades! Mijn favo salade is met pijnboompitten, gebakken spekjes en honing/mosterd dressing!

- Doe je knoflook nooit vroeg bij het eten. Dan verlies je en de smaak en het 'gunstige/gezonde' effect voor je bloed etc.



Binnenkort post ik nog wel wat gerechten zoals Shoarma/Broccoli-taart, een favoriet gerecht wat ik vroeger met BasD wel eens in Enschede at. Heeeeeeeeeerlijk!


___________________
"Life is all about choices & respect"

Old Post May-05-2005 14:24 
Click Here to See the Profile for SnuggLe Click here to Send SnuggLe a Private Message Add SnuggLe to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
franzelare
Flock you!!



Registered: Mar 2002
Location: amersfoort

sjinees:

- uitjes
- knoflook
- rijst
- een grote pan
- optimus

tin neer knuppelen, dan alles in de pan en gewoon een tijdje laten pruttelen


___________________


Ga eens dood!

Old Post May-05-2005 15:04  Netherlands
Click Here to See the Profile for franzelare Click here to Send franzelare a Private Message Visit franzelare's homepage! Add franzelare to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message
tijs08
a.k.a Dj Teagle



Registered: Feb 2001
Location: Rotterdam (Posse), Holland

quote:
Originally posted by franzelare
sjinees:

- uitjes
- knoflook
- rijst
- een grote pan
- optimus

tin neer knuppelen, dan alles in de pan en gewoon een tijdje laten pruttelen


hahaha heerlijk Frans!


___________________

Old Post May-05-2005 15:12  Netherlands
Click Here to See the Profile for tijs08 Click here to Send tijs08 a Private Message Add tijs08 to your buddy list Report this Post Reply w/Quote Edit/Delete Message

TranceAddict Forums > Local Scene Info / Discussion / EDM Event Listings > Europe > Europe - Holland > Het TA recepten topic :D
Post New Thread    Post A Reply

Pages (2): [1] 2 »  
Last Thread   Next Thread
Click here to listen to the sample!Pause playbackHelp ID this please...clip 24 [2002] [8]

Click here to listen to the sample!Pause playbackDavid Forbes - "Simpatico" [2004]

Show Printable Version | Subscribe to this Thread
Forum Jump:

All times are GMT. The time now is 17:55.

Forum Rules:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not edit your posts
HTML code is ON
vB code is ON
[IMG] code is ON
 
Search this Thread:

 
Contact Us - return to tranceaddict

Powered by: Trance Music & vBulletin Forums
Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Privacy Statement / DMCA
Support TA!