|
| quote: | Originally posted by Vortex_SA
יותר משחשוב ללמוד להשתמש בתוכנות ובמחשב, הרבה יותר חשוב ללמוד עקרונות בסיסיים במוזיקה, אקורדים, מינור מז'ור במול דיאז וכל השאר, אני ממליץ בכלל לכולם ללמוד לנגן אפילו בקטנה על פסנטר או גיטרה (משהו שלומדים בו גם אקורדים...) אני ניגנתי שמונה שנים על קרן יער וחצוצרה למי שמכיר, ועכשיו אחרי שלמדתי גיטרה וקלידים אני מבין הרבה יותר טוב את כל הסולמות והאקורדים שלמדתי בתיאוריה כל השנים שניגנתי על כלים מונופוניים, זה ממש ממש תורם ליצירה פתאום הכל יותר ברור והרבה יותר קל למצוא את האקורד שיתאים לך ודברים כאלה... אני מכיר ממש מלא אנשים שפשוט ניגשים ישר למחשב ומתחילים לנסות להפיק ואז אתה הולך ושומע בפורומים של היוצרים מתחילים המון קטעים שרואים שהם למדו על קומפרסיה, אקולייזינג מאסטרינג וכל הדברים האלה, אבל אין ממש מוזיקה... אז עצה שלי לפני שאתה מתחילים לחשוב על איך הצליל יישמע ואיך לעשות את המיקס וכל הדברים האלה, תשבו על התוים, על הכתיבה, על הרעיון... זה היה קצת על יצירה מפי שגיא עמיר, מקווה שנהנתם ועוזי כשחבר שלך ילמד על קיובייס תן לו גם איזה ספר על סולמות ואקורדים, אם הוא באמת רציני זה יעזור לו... |
אני חושב שאתה צודק. יש איכויות עצומות לאלו שיודעים יותר תאוריה מוזיקלית, קומפוזיציה, סולמות, אקורדים, הרמוניה וכדומה. אלו מסוג הדברים שהכי טוב ללמוד ממורה כי ספר זה כל כך יבש ומוזיקה צריך לשמוע.
|