|
מוזיקה אלקטרונית זה לא פסקול החיים שלי, זה החיים שלי, אני חי ונושם את המוזיקה הזאת 24 שעות ביממה
למעלה מ3000 אלבומים ויותר ממליון סינגלים באמתחתי, הרבה מסיבות של טובי הדיג'ייס ובעיקר ניסיון מתמיד "לחנך" מוזיקלית כל אדם שפגש אותי בחייו בצורה זאת או אחרת
מתי כל זה התחיל? קשה לי להגיד, אני זוכר שכשהייתי מאד קטן, נסעתי לבני דודים בבאר שבע והם אמרו שהם הולכים למסיבת האוס, לא הבנתי מה זה האוס חוץ מהפירוש שלה מאנגלית, בית
כמה שנים אח"כ, אני ועוד חבר מוצאים את עצמנו בת"א, ניכנסו באחד ממוצאי השבת לדאנס בר המיתולוגי סיצין ז"ל, ניגנו שם דיפ האוס עם מצילות, לקח לי זמן להבין את המוזיקה הזאת באותה התקופה אבל חצי שנה אח"כ הגיעה המפנה הגדול, רכשתי את אלבום הגלובאל אנדרגראונד של פול אוקנפולד, מספר שבע בניו יורק ומאז השתנו חיי
רכשתי בממוצע שני דיסקים בשבוע, יש לי את כל הסידרות של הגלובאל אנדרגראונד, אלבומים של אנטוני פאפה, דני האוולס, בד בבד הקלאב טראנס היה מאד חזק בתקופה ההיא וכמובן ששילבתי בין האהבה למוזיקה של "טייסטו" לבין האוס מהצד השני, אחרי ששמעתי את מג'יק הראשון של טייס, הגיעו אלבומים של פרי קורסטן מהאינר סיטי והאלבום של ארמין שנתתי כאן ריוויו עליו לא מזמן כאחד מהאלבומים הכי טובים שלו, התאהבתי במוזיקה הזאת בצורה אבסולוטלית
חברים שלי שהיו יותר בקטע של מוזיקה ישראלית ולועזית התחילו לבקש ממני לתת להם לשמוע את הדיסקים של ארמין פרי וטייסטו, עד היום הם מכירים רק קלאסיקות, אני ישמיע להם אלבומים מהשנה האחרונה הם לא יאהבו, מבחינתם, רק מוזיקה שהייתה בין השנים 99 ל2000 , ככה זה, אני התקדמתי והם ניתקעו
את החברה האחרונה שלי (אקסית) הכרתי גם בגלל המוזיקה, היתי מנהל צוות בחברת תקשורת, זה היה ביום הראשון לעבודה כשבדיוק הכרתי את העובדים שלי, מודה שזרקתי לכיוון שלה מבטים כי הייתה יפהפיה, אבל אני היתי מנהל שלה וזה לא היה ראוי להתחיל איתה, אממה, היו לה ביצים והפסקה בעודי שומע במיני דיסק את הגלובאל של ג'ון דיגוויד מהונג קונג, היא התיישבה לידי, לקחה ממני אוזניה אחת והתחילה לשמוע יחד איתי את האלבום
יומיים אח"כ אני באילת עם חברים, היא בעין גדי עם ההורים ואני משמיע לה דרך הטלפון מוזיקה במשך שעות, בפעם הבאה שניפגשנו כבר יצאנו כזוג, במשך תקופה של שנתיים שהיינו יחד, נשמנו את המוזיקה הזאת בכל מקום אפשרי
מבין כל הקטעים שמעתי ומדובר על יותר ממליון קטעים, הקטע הכי אהוב עלי בכל הזמנים, הטראק שהכי מזוהה איתי ושלפי דעתי הוא יצירת מופת, מסוג הטראקים של פעם בדור
Bt - Mercury And Solace
טראק שלא משנה כמה אני אשמע אותו, הוא ירגש אותי בכל פעם, יש בקטע הזה את כל המרכיבים שצריכים להיות במוזיקה אלקטרונית, מלודיות, ווקאל, קצב ובעיקר המון נשמה
חג שמח, יוחאי
|