|
STAR
אני מסכים איתך בכל משאתה אומר פה... רק מה - שכחת להזכיר דבר קטן אחד ובאותו זמן המשמעותי ביותר שהינו - המחיר המופרז של אותם תקליטים או דיסקים... עם כל הכבוד ליוצרים וכמובן שיש ים של כבוד - אילו המחירים לא היו בשמיים אנשים היו קונים הרבה יותר מאשר היום... אני מבין שפה בעיה היא יותר של חנויות תקליטים / דיסקים או לייבלים של אותם יוצרים שמנהליהם יושבים במשרדים שלהם וקובעים מחירים סתם מן האוויר...
הדרך של אילן היא נכונה - אבל לא במחירי התקליטים/דיסקים של היום...
לחלופין לא כל אחד אחד היום עד כדי כך עשיר... כלומר אילו הייתי טחון בכסף הייתי קונה תקליטים כל היום 24 שעות ביממה...
אצלי הבעיה היא רק בכסף....
נ''ב: ואתה צודק שדברים שעליהם אתה מצוא כסף מרגישים אליהם יותר קרבה ומתגעגעים כל פעם מחדש זה בדוק וזה לא רק בעסקי התקליטים...
ולגבי האמ פי 3 אני חושב שלא צריך להתנזר כי הרי אי אפשר להתווכח עם הטכנולוגיות החדשות - כמובן שלתקלט עם אמפי זה דבר פסול ב100%... כי אם כבר מדברים על זה - לשמוע בבית עוד סבבה... אבל כשמורידם חינם ואחרי זה שמים במועדונים ומקבלים על זה כסף (מה שנקרא לעשות כסף על גביהם של אחרים) זה פשוט לא הגיוני ופסול מבחינה מקצועית של די ג'י עצמו וזה בעיה אם זה לא יושב לו על מצפון... [כמובן שגם אני נחשב גנב מבחינה משפטית - אבל מבחינה מוסרית די ג'י שמתקלט עם אמפי מהווה חסור כבוד הרבה יותר עצום... חשוב ציין פה שאני מתכוון לדיג'י שמקבל כסף על זה שהוא בא ומתקלט במועדון עם אמפי... אם אני ישב בבית ויתקלט לעצמי זה עוד אפשר לסלוח למרות עדיין אני חוזר כל פעולה לןא משנה אם שומעים בישביל עצמנו או לא אינה חוקית בוודאות...
יכול להיות שאני מפספס פה משהו אבל לדעתי יש הבדל גדול בין שאתה סתם שומע בבית (שזה גם לא חוקי בעצם) לעומת תיקלוט במסיבות וקבלת שכר עבורו (שזה לא חוקי אבל פי 100 מאשר סתם לשמוע בבית)
כל זה כמובן על מנת שתבינו שאני לא נגד אמפי כי אני מוריד בצעמי ואמשיך להוריד עד שהמחירים לא ירדו או שיום אחד אהפוך לבן אדם עשיר פחות או יותר ואוכל לקנות אפילו במחירים המופרזים כמו של היום...
בסופו של דבר...
כלומר אם אסכם את הכל אז: קודם כל אם אין כסף - תוריד (עך מצפונך האישי כמובן); אם יש כסף - תוריד תשמע בבית תקנה מה שאוהב אבל ת ק נ ה וכמה שיותר...
אין כסף ורוצה להיות די ג'י - תתחיל לחשוב על התכניות אחרות וכמה שיותר מהר...יש כסף ורוצה להיות די ג'י - אז תבדוק בכלל אם זה באמת אתה כי לא מספיק רק כסף וציוד יקר אלא גם כישרון, ותקנה ותקנה וכמה שיותר... כמובן תוריד על מצפונך האישי ותשמע אבל רק בבית על מנת לבוא ולקנות בחנות אחר כך)...
נ''ב2: נזכרתי במשהו שראיתי בפורום אחר - כאשר בן אדם סיפר אחרי שהיה באיביזה ששם בחנות תקליטים ישך ציוד וכל מה שצריך ככה שלפני שאתה קונה אתה יכול לשמוע את הטראק כמה שאתה רוצה ולא כמו שבארץ אנשים קונים משהו בעטיפה ולך תדע אם זה ימצא חן בענייך אחר כך... כלומר השירות בארץ הוא על הפנים אבל זה קשור לנושא אחר לגמרי שהוא הרבה יותר רחב וחומרתו הינה בסדרי גודל הרבה יותר גדולים...
EDIT:
בואנה ישבתי עכשיו וחשבתי על הנושא הזה עוד פעם ועלתה לי נקודה נוספת שהינה קודת זכות לדי ג'י שמעצם העובדה שהוא די ג'י עם זה שהוא שם את הקטע של איזה יוצר במועדון [לא משנה אם זה אמפי או לא] הוא מן הסתם מקדם אותו ומפרסם את הקטע שלו לקהל...
וואי מה שנקרא הגענו מעגל קסום שהפיתרון ליציאה ממנו היא רק הורדת מחירים או הפיכה של כולנו לעשירי העולם... 
EDIT: בהתחלה היה רשום "שחר" אבל התכוונתי לאבי בעצם...
אז הפוסט מכוון לאבי בסופו של דבר...

In today's depressed music industry, the beautiful and intelligent tracks
get left out, replaced by candy coated bullshit
Last edited by taltul on Dec-20-2004 at 17:29
|