|
Hello!

va "...and the day turned to night..."
(selected & mixed by amnesia)
tracklista:
01. PFM "Val Sinestra"
02. Filur "Kiwi Mint Pilot" (Original Mix)
03. Rai "Groove"
04. Jaia vs. French Kisz "Drifting Planet"
05. Atmos "Ordinary Weekend"
06. The Higher Human Form "Immobilized"
07. FREq "Carbon-Based Lifeform"
08. S-Range "Out Of Range" (Noma's Morning Glory Remix)
09. Wizzy Noise "Timeline" (Blue Planet Corporation Remix)
jakość: mp3 / 160 kbps / 44,1 kHz / stereo
czas: 53:16
waga: 60,9 mb
link: [[ LINK REMOVED ]]
, depositfiles, sendspace
kilka słï¿½w:
"and the day turned to night" jest dość ambitnym setem łączącym w sobie r�żne klimaty progresywne, jednak cały czas utrzymanym w duchu muzyki psychodelicznej. Jest zestawem dla ludzi otwartych, potrafiących słuchać z lekkim przymr�żeniem oka na stylistyczną szufladkowość. Dzięki odpowiedniemu doborowi kawałk�w zawiera kilkudziesięcio minutową podr�ż, kt�ra opowiada historię pewnego gorącego letniego dnia. Zaczyna się ona wieczorem, jeszcze przed zachodem słońca. Podr�żuję w niej dzięki ciepłym i leniwym klimatom PFM oraz Filura. Kilkanaście minut p�źniej poprzez zamknięte oczy wyobrażam sobie tysiące kolorowych barw obecnych podczas bajecznego zachodu słońca. Moje nogi nie mogą przestać tupać, a na twarzy obecny jest wielki uśmiech, gdy słyszę ogrom energii umieszczonej w 'Drifting Planet'. Przy kawałku Atmosa zdaję sobie sprawę, że dzień się skończył, na twarzy czuję chłodny wiaterek, a myśli zaczynają krążyć wok�ł coraz bardziej tajemniczych klimat�w. Punktem zwrotnym w tej opowieści jest 'Immobilized' wprowadzający w to, co się będzie działo przez najbliższą noc. Zaczyna się ona delikatnie, z nowoczesnym, ale nie brakującym mu zarazem smaku klimatem. Noc rządzi się swoimi prawami, a słynie z wielu tajemniczych historii. Mrok wyzwala jednocześnie nieznane dotąd pokłady energii. Potrafią one wprowadzić zar�wno w stan nieopanowanej eufori, jak też wzruszyć. Bardzo dobrze odzwierciedla to zar�wno 'Out of Range', jak też 'Timeline', kt�ry bardzo dobrze kończy ten set. Pozostawia po sobie nadzieję, że ta noc będzie czymś wyjątkowym, pełnym tejemnic, klimatu i bardzo dobrze dopasowanego smaku zarazem...
"and the day turned to night" był dla mnie setem zastępującym Moondallę 2005. W trakcie wielokrotnego przesłuchiwania podczas tamtego gorącego lata mogłem tylko pomarzyć że tak będzie wyglądać ten jeden z najbardziej interesujących moment�w imprezy plenerowej. Wyraża on zarazem moje poszukiwania dobrego smaku produkcji, jak też interesującego klimatu, czasami bardzo eksperymentalnego. Set ten zawiera kilka niesamowitych produkcji, np. najciekawszy wg mnie kawałek 2004 roku - Wizzy Noise 'Timeline' (BPC Rmx), posiadający fantastyczne zakończenie utw�r Jaii & French Kisz, zaskakująca pozycja produkującego na codzień d'n'b PFMa, czy bardzo wzruszający i euforyczny 'Out of Range' S-Range.
Mam nadzieję, że spodoba Wam się ta podr�ż.
Pozdrawiam i polecam - Amnesia