|
מבחינתי זה פשוט לא אותו טראנס. זה כמו שתשווה בין רוק ישראלי לשירי עם איריים.
נכון, שיש אירים בישראל, ונכון, ששומעים רוק באירלנד, אבל הקשר ביניהם מקרי בהחלט. אני אפילו בטוח שיש אנשים עם שמות דומים שעוסקים בסגנונות.
ואני מדבר על אמנים כמו פרי קורסטן, ראנק 1, קוסמיק גייט ואחרים שפשוט שינו את הסגנון שלהם לחלוטין. לטובה או לרעה.
מבחינתי זה לא אותו סגנון מוזיקה. אני אוהב בטירוף את שניהם, אבל הטראנס מתחלק אצלי ל2 תקופות: עד 2002 (לא כולל), ומ2002.
הטראנס ה"קלאסי" מבחינתי הגיע לשיאו ב2000-2001, ומיצה את עצמו. הנסיונות לשחזר אותו מאז (והיו לא מעט) מבחינתי לפחות הם גובלים בכישלון.
הטראנס ה"מודרני" החל דרכו ב2002, ונתן אותות התבגרות ראשוניים מבחינת הסאונד שאנחנו מכירים היום ב2004.
מבחינתי, השיא של כל השיאים היה ב2005-2006. השנים שהכי נהנתי בהן מטראנס, כשזהו סגנון שאני חשוף אליו מאז שיא השיאים של הטראנס הקלאסי, ושומע פחות או יותר רק אותו מ2003.
כשאני מדבר על התבגרות הטראנס אני מתכוון לפיצול כמעט מוחלט בין סגנונות שונים כגון פרוגרסיב טראנס (מטראנס וגם מהאוס שהוא היה מאד קרוב אליו), טק טראנס, אלקטרו טראנס (שהפך ב2006 כבר לסגנון בסדר גודל שגורר התיחסות), ודחיקה של האפליפטינג טראנס כמו שאנחנו מכירים אותו מ2002-2003.
אם שנות ה90 היו השנים שהטראנס נפרד והתפצל וקיבל את הסאונד הייחודי שמאפיין אותו מסגנונות אחרים כמו האוס וטקנו, אז שנות ה2000 הם השנים שסגנונות שונים בטראנס מקבלים את הייחוד והמאפיינים שלהם. אני נהנה לחיות ובעיקר לשמוע את התקופה שבה מתרחשת התופעה הזאת.
עד עכשיו, כאמור, 2005-2006 היו השנים שהכי נהנתי מטראנס.
אני אוהב את הטראנס היום. אני גם אוהב את הטראנס של פעם. זה פשוט לא אותו טראנס. זו לא אותה מוזיקה. וזה לא דבר רע. כי הטראנס של פעם מיצה את עצמו, בדיוק כמו שהטראנס של היום ימצה את עצמו, ויפתח מעצמו טראנס חדש, מעניין יותר, עשיר יותר, מהנה יותר.
We know you can find it all on Youtube, but do you really want to search?
Dubstep House\Electro Minimal House Hits Psy\GOA
Last edited by -AP- on Dec-26-2011 at 12:07
|