return to tranceaddict TranceAddict Forums Archive > Archives > Classic old threads / Inactive Forums > Retired Forums > Europe - Israel

Pages: [1] 2 
למה אנשים שונאים טראנס?
View this Thread in Original format
uzi
למה אנשים שונאים טראנס או מוזיקה אלקטרונית קצבית?
אתם מוזמנים להוציא פה את כל העצבים שלכם על כל התופעה הזו!!!

יש מצבים שאני פשוט מעדיף לא לומר שאני אוהב טראנס כי תמיד יש איזה כמה דפוקים שאין להם טיפה של כבוד לטעם שהם לא אוהבים. אפשר לחשוב כאילו מוסיקה אחרת יותר מוצלחת, לך תזכיר להם שעדיין בריטני ספירס יותר עשירה מרוב הזמרים והמוזיקאים בעולם.
ומה תגידו לגבי סטיגמה של מסוממים?
ומה תגידו לגבי סצנת המועדונים המזעזעת שלנו?
ומה תגידו על איכות הסאונד במועדנים?
כל אילו פוגעים ועוד איך!
ותמיד יש את אילו שיגידו איזה רעש, זה לא מוזיקה! אבל רוק זה כן????
גם כשמעלים סוף סוף את התקליטן לבמה בשלוש בבוקר זה מאכזב מאוד! במועדונים נחשבים בחול השיא של הערב הוא בין חצות ל 1 בלילה. לדעתי זה מאוחר מדי אצלינו, אפילו אנשים שרוצים לבוא יותרו כי יש להם בבוקר עבודה.
yaman
אין הרבה מה להגיד .רק שזה פשוט עניין של טעם

נכון שזה מעצבן ומעיק אבל אין מה לעשות נגד זה..
-AP-
אני לא רואה כל טעם להוציא עצבים. אם זה מעצבן אותך, תעשה משהו בנושא. אני יודע שזה אפשרי, מניסיון. גם אני אוהב טראנס בודד בקרב חבריי, אבל יש מה לעשות. אמנם זה לא יגרום להם לרטוט כמו מטורף על כל טראק חדש של ארמין\פרי\שולץ\מארקו או כל אמן אחר שאתם אוהבים, אבל לפחות כשהוא ישמע אצלכם טראק באוטו הוא לא יגיד "איכס" ואפילו ישיר יחד איתכם את המילים של as the rush comes.
זה נושא מאד כאוב. טראנס, ומוזיקה אלקטרונית בכלל, היא לא פופולארית במיוחד בישראל. המוזיקה האלקטרונית שכן מזוהה פה כ"טראנס" או כ"טראנסים" היא פסיי טראנס לסוגיו, וזה יוצר בעיה. התפיסה של אנשים כלפי פסיי טראנס:
1. אופי המסיבות
2. אופי הקהל
מסיבות פתוחות במועדונים סגורים - המסיבות המסחריות. קהל: כ50% ערסים, רוב הקהל הוא 14-18. (שוב, סטריאוטיפים. זה לגמריי לא נכון בהרבה מקרים) המוזיקה לרוב היא פול און. לעיתים ניתן לשמוע גואה, פרוגרסיב פסיי, ודארק. ("מוזיקת לילה")
מסיבות סגורות בשטחים פתוחים - הקהל הוא לרוב "איכותי" יותר מערסים, והגיל גבוה יותר. המסיבות האלה ידועות גם בשם "מסיבות סמים", וכמה שידוע לי בצדק. ההפקה של המסיבות האלה היא ברמה יותר גבוהה מהמסיבות במועדונים, כי המסיבות במועדונים מתבססות על כמה אנשים תוכל לדחוס לתוך שטח שיעלה לך פחות. יש יותר מרחב, יש יותר זמינות לסאטלה שונה ומשונה עקב אי היקבעות לסם הפופולארי: אלכוהול. אל תתפסו ממני איזה ג'אנקי, אני לא אומר את זה כדבר חיובי, אלא כדבר שמתאר את המסיבות. (בעיני אנשים שאין להם מושג מה באמת הולך שם, בין השאר) המוזיקה לרוב היא דארק. "מוזיקת לילה". לעיתים ניתן לשמוע גם פרוגרסיב פסיי, וסגנונות פסיי אחרים. אין לי יותר מדיי ניסיון עם מסיבות כאלה, אז אני לא אגיד סתם. (לא שעם מסיבות ערסים במועדונים יש לי הרבה נסיון...)
המוזיקה האלקטרונית שמזוהה כאן כ"האוס" או כ"האוסים" היא ניו יורק האוס. גם כאן יש אותה הבעיה. המוזיקה נחשבת למוזיקה של הומואים, הרבה בגלל עופר ניסים.

השלבים שבהם מחדירים מוזיקה אלקטרונית לאנשים שהם אנטי-אלקטרוני הם רבים, ויש להיעזר בסבלנות אינסופית. התוצאה לא תמיד תהיה מקסימלית, שהבנאדם יתאהב בסגנון וישמע אותו להנאתו, אבל המינימום המובטח הוא חוסר זילזול, הערכה והבנה מינימלית בסגנון.
הסיפור שלי הוא בסביבה של מטאליסטים כבדים. האלה שמסתובבים בחולצות של סלייר, סליפנוט, ומדברים בגראולינג.
השלב הראשון הוא לא לזלזל במוזיקה שלהם. גם מטאל היא מוזיקה, ואין שום צורך לזלזל בה. התעניין, למד, שמע. לך תדע, אולי אפילו תמצא משהו שתאהב. תלמד מה החברים שלך מוצאים במוזיקה. אם אלו הם ווקאלים, קצב, כלי נגינה מסויימים, אפקטים מסויימים, אלמנטים מוזיקליים, וכו'. מי שמוצא סימפול פסנתרים במטאל יפה לדוגמא, יאהב מאד גם את Robert Miles - Children.
השלב השני הוא חשיפה קלה למוזיקה אלקטרונית. ההתחלה צריכה להיות קלה, קלאסית, וכמה שיותר קרובה לדרך בה אתם נחשפתם למוזיקה אלקטרונית. בצד המסחרי והנחרש ביותר. (בגבול הטעם הטוב כמובן)
אני אישית נחשפתי למוזיקה אלקטרונית אי שם ב95-96. Children היה גם במקרה הטראק הראשון ששמעתי, ולא במקרה טראק שכל אחד שמע לפחות פעם אחת. המטרה שלכם היא שהתגובה הראשונית תהיה כמה שיותר קרובה לאחת האפשרויות הבאות:
1. מה, זה אלקטרוני?
2. איזה יופי, אני מכיר את זה.
החשיפה שהם קיבלו למוזיקה האלקטרונית בארץ באה מכיוונים כבדים מאד, אתם צריכים להתחשב בכך. כשבנאדם בטוח שאינפקטד, או אסטריקס, או עופר ניסים, או כל דבר אחר הוא והוא בלבד מוזיקה אלקטרונית, ושבום בום בום זה כל מה שהם שומעים, צריך ללמד אותם לשמוע מוזיקה אלקטרונית.
השלב השלישי הוא החשיפה של אנשים למוזיקה אלקטרונית. זה השלב הקריטי והחשוב ביותר, וכאן צריך להגיע למצב שהאנשים סולדים פחות ממוזיקה אלקטרונית. זה לאחר הרבה שיחות. בעיקר הסברים על החשיפה הלקויה שלהם למוזיקה אלקטרונית, וטענה שאתם יכולים להיות אלה שימצאו טראק שהם אוהבים. טראק בודד. לא צריך יותר מזה בשביל להפסיק את הסלידה. ראה שלב 2.
בשלב הזה אתם צריכים להבין עד איזו רמה האנשים יאהבו את המוזיקה, ואין צורך לשאוף ליותר מזה. המטרה היא להפסיק את השנאה לטראנס. העיקר הוא להפסיק את הבורות. בין אם הבנאדם ישמע את המוזיקה בבית, או סתם לא יתנגד לשמוע אותו אצלכם באוטו, אתם את שלכם עשיתם.
צריך לחשוף אנשים למוזיקה כמה שיותר קרובה למה שהם שומעים. לדוגמא: החברים המטאליסטים שלי מאד התחברו לThe Prodigy. במיוחד לטראק Spitfire. בגלל הקצב שלו, הגיטרות ברקע, והעובדה שההופעות שלהם הן חתיכת מופע הזוי בסדר גודל של הופעות מטאל.
עוד דוגמא היא ההתחברות המפתיעה של אנשים לטק טראנס. במיוחד עם נגיעות אלקטרו. שני חברים מטאליסטים לחלוטין, מהסוג הנ"ל, התאהבו באלקטרו-טק-טראנס בצורה שאי אפשר לתאר. עד כדי שמיעה בבית, הנאה, הבנה והפנמה. בדיוק ברמה שאני ואתם נהנים מטראנס. המצב, לאחר שנה של "טיפול" בקבוצת החברים הקרובה, הגיע לרמה כזאת שניתן לשים לדוגמא את Marco V - The Funky Battery במסיבת יום הולדת בלי שהחברים המטאליסטים יגידו מילה. כן, תמיד יהיו אנשים שיגידו משהו, אבל כשאנשים רוקדים לצלילי טק טראנס זה מבורך. עוד טראקים בסגנון שתופסים אוזניים:
Marco V - Red Blue Purple
Richard Durrand - Make Me Scream
Club Scene Investigators - Direct Dizko (Sander Van Doorn Remix)
דרך נוספת לחשוף אנשים למוזיקה אלקטרונית בכלל, ולטראנס בפרט, היא דרך רמיקסים לשירים מוכרים ואהובים. מוצאים שיר שחברכם סולד הטראנס אוהב, ומוצאים לו רמיקס מהיוצר האהוב עליכם. דוגמאות טובות שנחלו הצלחות:
Cranberries - Shattered (Arctic Quest Remix)
Coldplay - רמיקסים רבים וטובים לשירים שלהם. אני מתקשה למצוא דוגמא שתעבוד יותר טוב מהאחרת
לסוג האנשים שטוענים שמוזיקה אלקטרונית היא ביטים חסרי מילים ומנגינה, יש תרפיה משלהם. בדרך כלל גם רמיקסים לשירים של להקות פחות מוכרות יעזרו, אבל לעיתים הם יהיו אלה שיטענו שלא חוכמה לקחת שירים מוכרים של להקות פופ ורוק מוכרות ולהפוך אותם לטראנס. להם תראו את האור באמצעות:
Motorcycle - As The Rush Comes
Oceanlab - Satelite
Oceanlab - Sirens of the sea
Delerium - Silence (Tiesto's ISOS Remix)
Conjure One - Extraordinary Ways (Antialas Remix)
Elles De Graaf - Show you my world (Ferry Corsten Remix)
FB Feat Edun - Who's knocking? (Ferry Corsten Remix)
Simon and Garfunkel - The Sound of Silence (Shane 54 Remix)
ולבסוף, לאנשים ש140 ביפיאם נשמע להם מהר וחופר מדיי, והם אלו שבדרך כלל יתלוננו על זה שטראנס נשמע להם אותו הדבר, יש להשמיע להם פרוגרסיב. כמה שיותר מלודי ורגוע. האלבום של מרכוס שולץ יכול לעבוד, ויצירות של היידרויד הוכיחו יעילות במקרים מסויימים.
אין פה משהו מסויים. אין נוסחה אחת. תתאימו את עצמכם עם המוזיקה שאתם שומעים. דעו מה הבנאדם מחפש. אם הוא מחפש משהו דומה למוזיקה שלו, או שהוא עם ראש פתוח למשהו שונה.
אפשרי גם להפסיק את הסלידה באמצעות קלאסיקות שהלכו טוב בישראל. לדוגמא:
Darude - Sandstorm
Tomcraft - Lonliness
ATB - למיניהם
ואפילו האוס ישן:
Wamdue Project - King of my castle (Roy Malones King Mix)
Daft Punk - One More Time
Faithless - God is a DJ
ואחרי שחושפים אותם לקלאסיקות שהם מכירים, ממשיכים עם קלאסיקות שהם לא מכירים, אחרי הכל אם זה תפס אותנו למה שזה לא יתפוס גם אותם? הסאונד הזה חדש להם בדיוק כמו שהוא היה חדש לנו, ולאט לאט להתקדם עם השנים ולהגיע לטראנס או האוס עדכני, בסגנון שאתם שומעים.

בכל התהליך הזה יש לזכור דבר אחד חשוב, אנחנו בטראנס כי נחשפנו אליו בדרך הנכונה. אם לא היינו נחשפים אליו כמו שזה קרה, אי אפשר לדעת אם לא היינו שומעים עכשיו פופ, היפ הופ, מטאל, מזרחית או פולקה. הכל תלוי במידת החשיפה. טוב, לא הכל, אבל הרוב.
אנחנו בטראנס כי נחשפנו אליו בצורה נכונה, דאגו כי חבריכם עוברים תהליך נכון, דומה ככל הניתן לתהליך אותו אתם עברתם. אני שוב מזכיר, לא לדחוף להם טראנס כסגנון. הכל מתחיל מטראק אחד, מאמן אחד, לסגנון שלם.
Dj Black
לפני כמה ימים בדיוק חשבתי על הדבר הזה
לך תסביר להם שטראנס זה לא סקאזי ועופר ניסים
Dj Alex (ISR)
Who cares?
עושים טובות גם כן.. יותר מוסיקה בשבילי :D

חברים שלי מודעים לזה שאני מכור למוסיקה אלקטרונית וגם יודעים מי זה ארמין..
והם מכבדים את העובדה הזאת.. יותר מזה אני לא צריך.
DjChook
AP
וואו איזה תגובה מושקעת , ממש נהנתי לקרוא

בתכלס אני הגעתי למסקנה שכל מוזיקה שמזיזה לי את הביצה, אז היא בסדר בסיטואציות מסוימות,

גם במטאל למדתי להעריך את הנגינה של האנשים והרבה פחות את המילים,
בשביל זה יש רוק שקט או מוזיקה ישראלית

בקשר לטראנס, אז שוב זה עניין של תקופות, ואני לרוב לא אפעיל שירי דארק כשאני סתם מול המחשב סתם כי זה לא באווירה,
מה שכן בזמן האחרון למשל אני רגוע. אז אני שומע צ'יל אווט שאני במחשב / בעבודה

ואני חושב שהצרות אופקים נובעת בעיקר באמת כי אנשים עושים הכללות ומבחינתם עופר ניסים וסקאזי זה אותו דבר :)
Shahar
נו עוד פעם הטרדים הלא קשורים האלה?

מזה משנה? שישנאו טראנס
שיתחילו להתנקש בכל דיג'יי לפי סדר יורד ברשימת דיג'יים בדיגיי מאג
שיפציצו תחנות רדיו שמנגנות טראנס

למי אכפת!?
מה זה צריך להדאיג אותי?
ולמה נראה לך שאנחנו יודעים למה אנשים שונאים טראנס
או למה זה אמור להטריד אותנו

מי שלא אוהב שלא ישמע
:whip:
uzi
quote:
Originally posted by Shahar
נו עוד פעם הטרדים הלא קשורים האלה?

מזה משנה? שישנאו טראנס
שיתחילו להתנקש בכל דיג'יי לפי סדר יורד ברשימת דיג'יים בדיגיי מאג
שיפציצו תחנות רדיו שמנגנות טראנס

למי אכפת!?
מה זה צריך להדאיג אותי?
ולמה נראה לך שאנחנו יודעים למה אנשים שונאים טראנס
או למה זה אמור להטריד אותנו

מי שלא אוהב שלא ישמע
:whip:

שחר, בחייך, מה מפריע לך שאנחנו קצת מקשקשים? הרי כל טראד פה לא ימצא חן בעינייך חוץ מהודעה שיש הופעה טובה. אם מעניינת אותך המוזיקה יותר מאשר הפורום אז יש כל כך הרבה תוכניות באינטרנט... למה אתה מבזבז את הזמן פה?
Shahar
quote:
Originally posted by uzi
שחר, בחייך, מה מפריע לך שאנחנו קצת מקשקשים? הרי כל טראד פה לא ימצא חן בעינייך חוץ מהודעה שיש הופעה טובה. אם מעניינת אותך המוזיקה יותר מאשר הפורום אז יש כל כך הרבה תוכניות באינטרנט... למה אתה מבזבז את הזמן פה?

דווקא לא
יש טרדים בודדים שיש לי בעיה איתם
פשוט זה נראה כאילו בכח מנסים להוציא רעיונות מהאדמה וזה ממש מוריד תרמה של הפורום לדעתי

אתה לא חייב להסכים
YO-I
בשורה התחתונה, אני שומע מה שבזין שלי, אם אחרים זה לא מעניין אותם, מצידי שישמעו את אבי ביטר

כל אחד וטעמו הוא

Segev
אני חייב להסכים עם
-AP-
ולהגיד שה"טיפול" הזה הוא באמת משהו שעובד
אין חבר שעד היום לא בקש ממני לפחות פעם אחד איזה דיסק שאני יכין לו עם קטעים שהוא שמע אצלי ואהב ושהם שומעים אצלי באוטו קטעים חדשים שאני צורב לעצמי יש כאלה שמתלהבים ומבקשים ממני להכין להם דיסקים חדשים כל פעם
אז אולי הם לא יטוסו איתי לטראנס אנרגי אבל הם בטוח יבואו איתי לאיזה מסיבה של ארמין פה בארץ..
Glenn-Holmes
AP

ריספקט אחי אני מטרף לכל מהללי הפוסט הזה שלך - באמת אחד הפוסטים שהכי נהנתי לקרוא פה

שחר בשביל פוסט כמו שנכתב בטרד הזשה לפעמים שווה לפתוח טרד שאולי לא נראה מעניין מדי לפני שנכנסים אליו לעומק
CLICK TO RETURN TO TOP OF PAGE
Pages: [1] 2 
Privacy Statement