ללמוד או לא ללמוד
|
View this Thread in Original format
YO-I |
שנים שאני מתעסק עם מוזיקה אלקטרונית, שנים שחוץ מהחברה שלי זאת האהבה הכי גדולה שלי אבל תמיד היה חסר לי משהו והמשהו הזה זה היכולת ליצור מוזיקה
לפני שאני נושק לגיל 29 הגעתי למסקנה שזה אף פעם לא מאוחר והחלטתי ללמוד, יש הרבה אופציות ואני שוקל את האופציה של בית ספר ללימודי יצירה והפקה, השאלה האם זה משתלם
BPM
עורכים תוכנית לימודים של שנה שבה מלמדים הכל מהיסודות, שני שיעורים שבועיים, שמונה שעות במשך שנה וכל התענוג עולה
16000
ש"ח
המון כסף, השאלה האם כדאי ללכת על זה או שיש דרכים אחרות, אשמח לשמוע מה דעתכם על כך |
|
|
Dj Alex (ISR) |
16000 = חצי קורס טיס פרטי :\ |
|
|
DjChook |
קודם כל, צא מנקודת הנחה שזה ממש לא הרבה כסף
שנת לימודים ברייכמן עולה 30000
לדעתי זה יכול להיות אחלה תחביב, אבל לפני שניגשים ללימודים לדעתי כדאי להתעסק בזה בחובבנות לפני ולראות אם זה בכלל אתה, |
|
|
DJMIKE |
תלמד רק אל תבנה על זה כמשהו שתוכל לחיות ממנו
אתה יכול ללמוד גם אצל אנשים פרטיים, כמו "מורים פרטיים", שהם יוצרים מן השורה. אם תצטרך מישהו כזה אני אוכל לקשר אותך איתו, הוא יעבור איתך על הכל (ממש הכל). מדובר במישהו שיצאו לו כבר כמה כמה תקליטים וחתומים עוד לא מעט שירים (בתחום במוזיקה האלקטרונית כמובן).
בהצלחה ;) |
|
|
Dj Alex (ISR) |
למה ישר לזרוק כל כך הרבה כסף אם אפשר ללמוד לבד עם מדריכים באינטרנט..
ולא חסר כאלה.. פשוט צריך רצון וסבלנות לקרוא אותם.. |
|
|
uzi |
החברים פה נתנו לך הצעות מעולות. נוסף עליהן הייתי ממליץ שתנסה להתעסק עם תוכנה קצת יותר קלה וידידותית כמו
fruity loops
ותראה עם זה מדבר אליך. אסור לשכוח שהפקה לפעמים יכולה להיות מאוד מורכבת ועבודת נמלים כדי להצליח להגיע לרעיון שלך. נסה לשחק איתה קצת ותנסה להכין משהו. תוכל גם להוריד מלא ספרי עזר או הדרכות וידאו (שיש לי). אם תרגיש שנפתח לך עולם או תשוקה אז נדבר...
בגדול, אני ממליץ לך קודם ללמוד מקצוע מבוקש ואז רק להתעסק בתחביבים וחלומות. אני גם מזכיר לך ש16 אלף שקלים עולה תואר מקצועי כמו הנדסאי (או כמעט שנתיים אקדמיות בארוניברסיטה) וזה ממש תעודה ביד ולא איזה "דיפלומה" שסיימת איזה קורס במוזיקה שרוב הסיכויים שלא תשיג לך עבודה.
חיי אומן הם לא קלים בכלל וקשה מאוד להתפרנס בקביעות, פרסום זה הכל. שים לב שכל התקליטנים הגדולים בעולם למדו מקצוע רציני.
ארמין- עורך דין
פרי קורסטן- מהנדס אלקטוניקה
ויש עוד מלא שיש להם תארים בתקשורת, הנהלה, כלכלה, רפואה ועוד...
כנס לאתרים שלהם ותראה. :D |
|
|
Glenn-Holmes |
quote: | Originally posted by uzi
החברים פה נתנו לך הצעות מעולות. נוסף עליהן הייתי ממליץ שתנסה להתעסק עם תוכנה קצת יותר קלה וידידותית כמו
fruity loops
ותראה עם זה מדבר אליך. אסור לשכוח שהפקה לפעמים יכולה להיות מאוד מורכבת ועבודת נמלים כדי להצליח להגיע לרעיון שלך. נסה לשחק איתה קצת ותנסה להכין משהו. תוכל גם להוריד מלא ספרי עזר או הדרכות וידאו (שיש לי). אם תרגיש שנפתח לך עולם או תשוקה אז נדבר...
בגדול, אני ממליץ לך קודם ללמוד מקצוע מבוקש ואז רק להתעסק בתחביבים וחלומות. אני גם מזכיר לך ש16 אלף שקלים עולה תואר מקצועי כמו הנדסאי (או כמעט שנתיים אקדמיות בארוניברסיטה) וזה ממש תעודה ביד ולא איזה "דיפלומה" שסיימת איזה קורס במוזיקה שרוב הסיכויים שלא תשיג לך עבודה.
חיי אומן הם לא קלים בכלל וקשה מאוד להתפרנס בקביעות, פרסום זה הכל. שים לב שכל התקליטנים הגדולים בעולם למדו מקצוע רציני.
ארמין- עורך דין
פרי קורסטן- מהנדס אלקטוניקה
ויש עוד מלא שיש להם תארים בתקשורת, הנהלה, כלכלה, רפואה ועוד...
כנס לאתרים שלהם ותראה. :D |
נכון גם לגבי רבים מאנשי הדור הבא כמו מנו דה יונג ניקלאס הארדינג ויש עוד שאני כבר לא זוכר.
מאחר ואני כבר הלכתי צעד עם החלום הזה אני חושב שזה מומלץ אבל תבדוק מחירים
אני לומד (תמורת 6000 שח לחצי שנה) קורס קיובייס שבאמת נותן לך את כל הבסיס הנחוץ אתה לומד שם ים של פונקציות עריכה עם הקיובייס ולמעשה את כל הבסיס הנחוץ לך
זה גם שתי מפגשים שבועיים 4 שעות כל מפגש בערך
אם תרצה תשאל אותי משבא לך אני שם כבר 4 חודשים והגעתי אטום לחלוטין מבחינת יצירה
משנקרא נקודת אפס מוחלטת
מה עכשיו? לפחות הפחד שהיה לי מלהתעסק עם התוכנה חלף לו ואני יודע מה אני צריך לעשות פחות או יותר
מכאן זה כמובן הרבה תרגול
לא ציינתי למעלה אני לומד ברזוננס שזה בית ספר בשיתוף ואני חושב גם הנהלת מיוזיק שופ (החנות ההיא בדיזנגוך של ציוד אולפני) יש להם גם למי שמעוניין קורס בסאונד שאמור להיות בסיבות 8 חודשים ואני חושב שעולה קרוב ל10 אלף צריך לבדוק את זה
וגם קורס סינטזה
אחרי קורס סינטזה או סאונד יוצאים כבר ברמה מאוד טובה אני חושב ומאמין אבל עזוב את זה באמת תשאל את עצמך מה אתה רוצה וצריך
כרגע
אם אתה מרגיש שהבעיה שעצרה אותך תמיד היא ממש בלקאאוט מוחלט בקשר לתוכנת יצירה לחא משנה איזה אז אני חושב שאתה כמוני וההחלטה שלי יכולה להיות טובה גם לך |
|
|
DJ Alex E. |
16 אלף שקל??
ועוד לביפיאם ????
יתהפך העולם אני לא ישלם להם חצי מזה
מה שמזכיר לי שלפני איזה שבועיים בבוקר התקשרו אלי מביפיאם אמרו שזכיתי בקורס חינם אחרי שנרשמתי לאיזה הגרלה
העניין הוא שבחיים לא נרשמתי לשום הגרלה כי ממש אין לי עצבים וזמן לוואנאבי דיג'ייס שם שילמדו אותי שמסחרה זה מוסיקה לפנים
וגם אם באמת הייתי זוכה בקורס חינם בחיים לא הייתי נוסע עד לתל אביב כל פעם בשביל זה
אני בספק אם אפילו הייתי הולך לזה אם זה היה בחיפה
בכל מקרה,הצרוף של שני הדברים גרם לי לנתק לו בפנים גם כי חשבתי שעובדים עלי וגם כי בכל מקרה לא היתי מעוניין חחחח |
|
|
YO-I |
quote: | Originally posted by Glenn-Holmes
אם אתה מרגיש שהבעיה שעצרה אותך תמיד היא ממש בלקאאוט מוחלט בקשר לתוכנת יצירה לחא משנה איזה אז אני חושב שאתה כמוני וההחלטה שלי יכולה להיות טובה גם לך |
אילן, במשפט הזה אמרת בעצם הכל, יש לי לפחות שלושה אנשים שהם חברים שלי שהם תותחים ביצירת מוזיקה, שניים מהם הם שמות גדולים בתעשיית המוזיקה האלקטרונית העולמית ואחד מהם הוא תותח לא קטן בז'אנר ההאוס בסגנון מיגל מיגס
אני בטוח שאם הייתי מבקש הם לא היו מהססים לרגע והיו עוזרים לי אבל לא נעים לי לשגע אותם, בגדול החשש הוא באמת מכל התוכנות ההלו שנראות מפחידות להתחיל איתן
הורדתי היום דמו של הריזון ולא הבנתי כלום וזה מה שמתסכל, הבעיה היא שאין לי את הכסף שבי פי אם דורשים כי אני חוסך לחתונה שלי שתיהיה בטח בשנה הקרובה
אני עדיין מתלבט מה לעשות, אם יש כאן מישהו שמוכן לעזור לי אני אשמח
ואגב, מאור לוי, אם אתה קורא את ההודעה הזאת, אני אשמח אם תחזור אלי, אני אשקלוני כמוך והייתי רוצה לנסות להיעזר בך אם זה אפשרי
תודה |
|
|
coby |
תלמד לבד !!!
תקשיב תתחיל לשחק עם התוכנה פשוט בלי להרגיש מאויים ממנה, מקסימום מה יקרה הכל התפוצץ ? תתקין מחדש !
תקרא את המניואל יש שם הסבר מפורט על הכל, קצת מייגע אבל עוזר..
אני ממליץ על קיובייס
תנסה לחקות דברים שאתה שומע, זאת דרך טובה ללמוד... |
|
|
Glenn-Holmes |
quote: | Originally posted by YO-I
אילן, במשפט הזה אמרת בעצם הכל, יש לי לפחות שלושה אנשים שהם חברים שלי שהם תותחים ביצירת מוזיקה, שניים מהם הם שמות גדולים בתעשיית המוזיקה האלקטרונית העולמית ואחד מהם הוא תותח לא קטן בז'אנר ההאוס בסגנון מיגל מיגס
אני בטוח שאם הייתי מבקש הם לא היו מהססים לרגע והיו עוזרים לי אבל לא נעים לי לשגע אותם, בגדול החשש הוא באמת מכל התוכנות ההלו שנראות מפחידות להתחיל איתן
הורדתי היום דמו של הריזון ולא הבנתי כלום וזה מה שמתסכל, הבעיה היא שאין לי את הכסף שבי פי אם דורשים כי אני חוסך לחתונה שלי שתיהיה בטח בשנה הקרובה
אני עדיין מתלבט מה לעשות, אם יש כאן מישהו שמוכן לעזור לי אני אשמח
ואגב, מאור לוי, אם אתה קורא את ההודעה הזאת, אני אשמח אם תחזור אלי, אני אשקלוני כמוך והייתי רוצה לנסות להיעזר בך אם זה אפשרי
תודה |
תשמע אתה בעצמך אמרת אף פעם לא מאוחר
לא יודע היכן אתה עומד כרגע בחיים אבל גם גיל 30 מהרבה בחינות זה עדיין גיל צעיר מאוד - העובדה שאתה מתחתן בטח לא תאפשר לך להשקיע את כל זמנך ומרצך רק בתחביב ומהבחינה הזו כל קורס שכזה של פעמיים בשבוע יכול להיות גמיש מספיק עם מקום עבודה קבוע
כמו שאמרתי איפה שאני לומד כרגע בתל אביב המחיר הוא יחסית סביר - נמוך בהרבה מבי פי אם ואני חושב שהתרומה של קורס כזה לאדם כמוני שבא באמת עם בורות מוחלטת בכל תוכנה שהיא היא עצומה - האם ייצא ממני משהו ? אולי כן ואולי לא אם לא - לא נורא אני ממש לא מצטער שניסיתי - הייתי מתחרט אם לא הייתי מנסה
ואם כן אז באמת אני יהיה חייב את זה לקורס הזה ששבר לי את המחסום המנטלי והעצלני אפילו משהו
אם אתה רוצה להתייעץ איתי לקבל מספר טלפון שתדבר עם מישהו מההנהלה רק לשמוע אותם שתגבש דיעה על האופציה ומה שלא תרצה אני באמת מוכן לעזור
massanger:
[email protected] |
|
|
Shahar |
לדעתי אפשר ללמוד את זה לבד
ובכל מקרה מוזיקה זה לא תחום שכזההההה הולך היום
תלך תלמד מקצוע יותר רציני
מוזיקה תמיד תוכל ללמוד ולהתקדם אין לזה גיל
לך על משו קצת יותר מבוקש והגיוני |
|
|