|
Po Polsku Ktosz? (pg. 29)
|
View this Thread in Original format
| vmc |
| quote: | Originally posted by atlearmeen
dere kan godt slutte med alt det polske mambo-jamboet deres. det er ikke sĺ kult ĺ se pĺ.
er jeg den eneste som mener det??? :whip: |
Jeg har ingenting men jeg har alt nar jeg har deg
:p :p :p :p :p |
|
|
| Projekt4.o |
please speak in polish, cause this a freakin polish thread, i mean one and only polish thread as i know of
widze ze w polsce cholerne upaly, :D, oj bedzie super w lecie mojim zdaniem, a tak apropo to da sie plywac w baltyku czy moze jest ze ryby plywaja do gory brzuchem :clown: |
|
|
| vmc |
| ja kocham upały, tyle tylko że nie mogę się smażyć w słoneczku tylko musze ryć i zdawać egzaminy (sesja)... |
|
|
| sebby |
| Kurwa macz, no ja droche mowy po polsku, ale nie moje napisasz po polksu. Kurwa Kurwa Kurwa! Dobranoc! |
|
|
| vmc |
| do kurwiania to i Polaka nie trzeba... :p |
|
|
| Projekt4.o |
Katowali pod okiem policyjnej kamery
- Chodź ty kur... jeb... Doj... ci jeszcze raz? - to fragment nakręconego amatorską kamerą filmu pokazującego scenę pobicia kilkunastoletniego chłopaka przez grupę młodych mężczyzn. Cała akcja dzieje się w samym centrum Łodzi, na ulicy Piotrkowskiej, pod okiem policyjnej kamery. Policjanci jednak nie zareagowali.
Film od kilku dni krąży w Internecie. Dla osób o słabych nerwach niewątpliwie jest szokujący. Do siedzących na murku pod jedną z restauracji młodego chłopaka i dziewczyny podchodzi grupka kilku rozbawionych mężczyzn. Jeden z nich filmuje całe zajście.
Ubrany w jasne spodnie, kurtkę i czapkę bejsbolówkę mężczyzna o przezwisku Edi najpierw mówi "cześć" do siedzących, a potem niespodziewanie atakuje chłopaka nogą w twarz. Ciosy powtarza kilkakrotnie.
- Jeszcze raz? - pyta za każdym razem.
Dziewczyna siedząca obok próbuje uspokajać napastnika.
- Zamknij papę! - odpowiada "Edi".
Chłopak także usiłuje załagodzić całą sytuację. Błaga, by go już nie bito. Napastnik nie przejmuje się jednak prośbami napadniętego, tylko zadaje kolejne ciosy. Chłopak zaczyna krwawić.
- Uje... mi rękę - mówi wyraźnie wściekły napastnik i wyciera dłoń w głowę pobitego. Za chwilę podchodzi do niego kolega "Ediego".
- Wiesz, za co dostałeś? - pyta i wskazuje ręką na drugą stronę ulicy. - Widzisz tę dziewczynę? Jej nic ma się kur... nie stać - mówi i bije chłopaka po twarzy.
Całe zajście miało miejsce na wysokości popularnego w Łodzi klubu "Siódemki", kilkadziesiąt metrów od zainstalowanej kamery policyjnej systemu Command Control. Wart ponad 40 milionów złotych system miał zapobiegać takim sytuacjom. W całej Łodzi rozmieszczonych jest kilkadziesiąt kamer, dzięki którym policjanci w centrum dowodzenia mieli wychwytywać niebezpieczne sytuacje. Ta im umknęła.
- To jest skandal - uważa Karol Chądzyński, wiceprezydent Łodzi ds. bezpieczeństwa. - Skoro takie zdarzenia mają miejsce w centrum miasta, to znaczy, że te pieniądze zostały wyrzucone w błoto.
- Niestety, policja nie jest w stanie śledzić wszystkiego, co rejestrują kamery - odpiera zarzuty Mirosław Micor, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Łodzi. - Mamy zbyt mało ludzi
http://www.se.com.pl/iso/dzisiaj/film.avi oto to link to tego co sie tam dzialo, CHWDP |
|
|
| praseodymium |
| Jestem nowy tu, ale tez jestem Polakem! |
|
|
| vmc |
@ Projekt4.o: grrrrr !!!!!
takich śmieci powinni od razu po ścianę i rostrzelać :whip: :whip: :whip:
btw: link jest martwy |
|
|
| Spyder |
| anyone going to see ich troje at ontario place on june 22 for polish day?!?!?!? :D |
|
|
| montie |
so what does Po Polsku Ktosz? mean in english?
it seems polish but i dunno.
i just know the latin languages.... |
|
|
| Spyder |
| quote: | Originally posted by montie
so what does Po Polsku Ktosz? mean in english?
it seems polish but i dunno.
i just know the latin languages.... |
it means "in Polish anyone?" or "can anyone speak polish":crazy: :tongue2 |
|
|
| montie |
| quote: | Originally posted by Spyder
it means "in Polish anyone?" or "can anyone speak polish":crazy: :tongue2 |
ahhh Dziękuja
:p
[i hope i spelled that right] |
|